23948sdkhjf

Sony forudser gigantisk minus

Vigende salg, oversvømmelserne i Thailand og et hackerangreb er de tre primære årsager til, at elektronikgiganten vender forventningerne til året på hovedet.
Når året er omme, vil Sony have tabt omkring 6,2 mia. kr.

Det forudser elektronikgiganten i en chokerende prognose for regnskabsåret, som derved ender med røde tal for fjerde år i træk.

Forventningen var ellers, at Sony skulle skabe et overskud på hen ved 4 mia. kr. i år, men det er blevet spoleret af flere årsager.

Giganttab på tv
Dels gør den stærke yen varer fra Japan dyrere på det globale marked og dels går det fortsat tilbage for salget af tv-apparater, som for syvende år i træk kommer ud med underskud.

Alene tv-afdelingen har dermed tabt op mod 33 mia. kr. over de seneste syv år hos Sony.

Samtidig har hackerangrebene mod Sonys PlayStation tidligere på året kostet dyrt, ligesom oversvømmelserne i Thailand, hvor Sony producerer en stor del af selskabets kameraer, anslås til at have kostet 1,7 mia. kr.

Sony meddelte i sidste uge, at man har besluttet at købe Ericsson ud af det fælles selskab Sony Ericsson. Forventningen er, at Sony derved kan skabe et elektronik-imperium, hvor reaktionstiden på allehånde platforme som bærbare computere, tablets, tv, kameraer, spilkonsoller og så videre bliver stærkt nedsat.
Læs mere om: Sony
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078