23948sdkhjf

Coferro-direktør: Vi bør tage ansvar

Administrerende direktør i el-kabelvirksomheden Coferro, Kjeld Wiinblad, opfordrer til, at andre virksomhedsledere ansætter mennesker med handicap.
Herlev-virksomheden Coferro har gennem de seneste 10 år haft 10 ansatte, som har haft forskellige handicap.

Det skyldes ikke bare et godt samarbejde med kommunen, men også et ønske fra administrerende direktør Kjeld Wiinblad.

- Mennesker med handicap kan have store styrker. De er blandt andet mere loyale. De møder til tiden og gør sig umage med at gøre deres arbejde godt, siger han til Scleroseforeningens hjemmeside.

Siden august 2011 har Svend-Erik Andersen været ansat i et fleksjob på 20 timer, som passer til, hvad han klare med sin sclerose, der til sidst tvang ham til at sælge sin virksomhed som selvstændig el-installatør.

Økonomisk fordel
Kjeld Wiinblad erkender gerne, at der er visse økonomiske fordele i at have mennesker handicap ansat i fleksjob. Virksomheden slipper derfor med at betale en tredjedel af lønnen.

Og:

- Vi tager ingen specielle hensyn til dem med handicap, vi har ansat. Vi orienterer de øvrigt ansatte og sørger for at hjælpemidlerne er på plads, siger Kjeld Wiinblad.

Hans opfordring til kollegerne i branchen er derfor klar: udvis socialt ansvar til gavn for alle parter.

- Gør det! Ansæt roligt mennesker med handicap og lad være med at være betænkelig. Mennesker med handicap værdsætter virkelig deres arbejde, fastslår Kjeld Wiinblad.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063