23948sdkhjf

Kamera-sektion sender Ambu-regnskab på himmelflugt

Den danske producent af medicinsk kamerateknologi og endoskoper Ambu er kommet styrket ud af corona-krisen.

Omsætningen er steget 21 procent i tredje kvartal, hjulpet rigtig godt på vej af en vækst på 81 procent i salgssegmentet Visualisation. Det segment dækker over engangsendoskoper til blandt andet kikkertundersøgelser af luftveje, og her har corona skabt en særlig stor efterspørgsel.

Det fremgår af det kvartalsregnskab, som Ambu har præsenteret onsdag morgen.

- Vi kommer ud af covid-19-krisen som et stærkere selskab, og fordelene ved vores engangs-endoskoper står endnu klarer i dag end før pandemien startede. Vores visualiserings-segment voksede 81 procent i kvartalet, og vi er godt på vej til at nå over en million solgte engangs-endoskoper i år, siger Ambus administrerende direktør Juan Jose Gonzales.

Vækst i Europa

De tørre tal viser, at omsætningen i Q3 har nået 947 millioner kroner mod 773 millioner kroner i tilsvarende kvartal 2019.

Især det europæiske marked har været godt for Ambu, der i perioden er vokset 59 procent. Det står i kontrast til det nordamerikanske marked, der er faldet med 10 procent.

Men selvom regnskabet viser gode takter for Ambu, så holder man stadig øje med markedet og corona-udviklingen.

De finansielle forventninger er følgeligt justeret fra niveauet 26-30 procent til nu 26 procent lige ud. Det handler især om, at effekten på det amerikanske marked har været markant, fremgår det i en selskabsmeddelelse.

Læs mere om: Ambu
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094