23948sdkhjf

Nordjysk informationsteknologi i stadig vækst

Aalborg Universitet styrker sin prioritering af forskning inden for informations- og kommunikationsteknologi.
Når Aalborg Universitet fordeler midlerne til forskning og uddannelse, bliver forskning inden for informations- og kommunikationsteknologi (IKT) prioriteret stadigt højere. Dette skriver Børsen i dag.

Alene i løbet af det seneste år er der investeret godt 300 mio. kr., hvilket betyder, at en fjerdedel af den offentlige danske IKT-forskning foregår i Nordjylland. Det nordjyske universitet er ligeledes blandt de forskningsinstitutter i Danmark, der investerer flest penge i området.

“Vi er landets førende på dette felt,” udtaler Grimur Lund fra Brains Business til Børsen. Brains Business er paraplyorganisation for blandt andre klyngen af nordjyske IKT-virksomheder, Aalborg Universitet og Region Nordjylland.

Samarbejde til gensidigt gavn
Der er adskillige stærke nordjyske virksomheder inden for IKT-området, og dette har ifølge Grimur Lund en væsentlig betydning for, hvordan man prioriterer på Aalborg Universitet.

“Det betyder rigtig meget for Aalborg Universitet, at der findes et velfungerende IKT-erhverv i nærområdet. Erhvervsliv og universitet er indbyrdes afhængige af hinanden og bakker hinanden op,” påpeger Grimur Lund overfor Børsen.

Nordjysk IKT-motor
Den korte afstand mellem universitetet og virksomhederne giver en god grobund for vidensdeling og samarbejde om produktudvikling. Derfor vil en styrkelse af IKT-området på universitetet også betyde en styrkelse af IKT-virksomhederne i det nordjyske.

I forvejen har Nordjylland landets højeste vækst i antallet af IKT-virksomheder ifølge en rapport fra Brains Business. Region Nordjylland har inden for IT en omsætning på godt 17 mia. kr., svarende til 6,2 pct. af regionens samlede omsætning.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097