Byggeri Elektronik Energi Fødevare Fødevare SE Metal COM Metal Metal NO Metal SE Detail Træ/Møbler Overblik  
 

Serieproduktion skal hjælpe brændselsceller på vej

- Af Maria Berg Badstue Pedersen

Med industriel serieproduktion kan brændselsceller blive kommercielle med en lavere pris og en højere kvalitet. Det kan være grundstenen til en ny cleantech-industri i Danmark.

Danish Power Systems, SP Group, Serenergy og Danmarks Tekniske Universitet (DTU) har fundet sammen i et stærkt konsortium, som med støtte fra Højteknologifonden vil skabe mulighed for industriel produktion af brændselsceller. Serieproduktion er nødvendig for at opnå omkostningsreduktioner og kvalitetsforbedringer, som kan åbne nye markeder og anvendelser af brændselsceller.

Til glæde & gavn
I princippet fungerer en brændselscelle på samme måde som et batteri. Den skal blot ikke oplades. Den bliver ved med at producere strøm, varme og vand så længe, der tilføres brændsel i form af ilt og brint. En øget udbredelse og anvendelse af teknologien er til gavn for samfundet, miljøet og dansk industri.

Teknologien kan medvirke til at reducere Danmarks afhængighed af fossile brændsler og vil give både lokale, nationale og globale miljøgevinster. Projektets resultater vil kunne give et løft til udbygning og styrkelse af cleantech-industrien og forskningen i Danmark. Brændselscellemarkedet anses som et område med store fremtidige vækstpotentialer.

Målet er kommercialisering
Samarbejdet mellem konsortiets parter er et væsentligt skridt mod en industriel produktion og dermed udvikling af en konkurrencedygtig teknologi.

- Vores ambition er at få brændselsceller på markedet i større stil. Med de muligheder et samarbejde mellem parterne giver kan vi nu komme dette mål meget nærmere med udviklingen af et produktionsanlæg, siger Hans Aage Hjuler, der er adm. direktør i Danish Power Systems.

Læs også: Festivalgæster køler øl på cykel

Frederik Krebs, der er professor på DTU siger:

- Der er markant forskel på laboratoriet og praksis. Det bliver en spændende forskningsmæssig udfordring både at udvikle brændselscelleteknologien og virkeliggøre den i praksis.

Læs også: Verdensrekord i dataoverførsel på danske hænder igen

Kommercialiseringen i større skala forventes i 2015.

Om HT-FUMA - High Technology Fuel Cell Manufacturing
- Budget: 17,2 mio. kr.
- Højteknologifonden: 9,3 mio. kr.
- Varighed: 3 år
Skriv kommentar
Populære artikler

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Der er allerede 4.305 abonnenter.
Se det seneste nyhedsbrev.
Følg os via:


Se alleMedlemmernes egne nyheder

Mød Eltraco på E-14 fra 2-4 September

21. august 2014 00:00
Eltraco ApS

Kom og mød Eltraco på Elektronik messen E-14 i Odense Congress Center. På vores stand C-4310 vil du kunne opleve nyheder fra alle vores leverandører: Mycronic, IBL, Speedline, Aegis, MEK & Qualitek.

Elmia Subcontractor 2014 - Dansk fællesstand

20. august 2014 09:52
Center for Underleverandører

Elmia subcontractor 2014 - Styrk din markedsføring i Sverige, bliv en del af et stærkt netværk på den danske fællesstand. Standen arrangeres af CFU o ...

DD Plast re-certificeret i kvalitets- og miljøledelse

21. august 2014 00:00
D.D. Plast A/S

DD Plast, som siden år 2000 har været certificeret i henhold til ISO 9001 og ISO 14001, blev i august re-certificeret og kan se frem til endnu 3 år som certificeret virksomhed.