23948sdkhjf

NKT Photonics forventer væsentlig ringere 2020-omsætning

NKT Photonics trak tilbage i maj sine forventninger for 2020 tilbage på grund af usikkerheden i forbindelse med den globale coronakrise.

Dags dato har fiberoptik-virksomheden genindført de finansielle forventninger. Og fra oprindeligt at se ind i en omsætningsvækst på mellem 5 og 15%, så forventer man nu en nedgang på mellem 2 og 12%. EBITDA-marginen forventes at blive mellem 1% og 6% (oprindeligt cirka 15-18%). Det beskriver virksomheden i en selskabsmeddelelse.

Omsætning i 3. kvartal 2020

I 3. kvartal 2020 var de præliminære finansielle resultater for NKT Photonics en omsætning på EUR 16,7 mio., svarende til organisk vækst på 3%, og EBITDA på EUR 1,0 mio.

Selskabet oplevede en gradvist forbedret markedssituation i løbet af kvartalet, men usikkerheden i markedet var fortsat høj, og visse områder af markederne oplevede stadig modvind som følge af coronavirus pandemien.

Indtjeningen i 3. kvartal 2020 var lavere end i samme periode i 2019, hvor NKT Photonics’ omkostningsbase steg på baggrund af investeringer i fremtidige vækstmuligheder og et mindre favorabelt kundemix, som førte til lavere indtjeningsmarginer.

- De finansielle forventninger er behæftet med usædvanlig høj usikkerhed på grund af den nuværende markedssituation relaterende sig til den fortsatte udvikling i coronavirus pandemien og den tilhørende påvirkning af den globale økonomi, anfører NKT Photonics.

Ydermere forventes det, at hovedparten af NKT Photonics’ indtjening i 2020, som i tidligere år, vil blive genereret i 4. kvartal.

Den primære forudsætning for at opnå de opdaterede finansielle forventninger vil derfor være en normaliseret markedssituation uden signifikante negative implikationer på efterspørgsel eller udbud.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079