23948sdkhjf

Nordjysk satellit på vej ud i rummet

En nordjysk elektronikklynge med GomSpace, DSE Airport Solutions, Necas og Aalborg Universitet står foran at sende en minisatellit ud i verdensrummet til efteråret.
Udviklingsarbejdet og indmaden er nordjysk, når en minisatellit i september sendes på ekspedition i rummet.

Satellittens formål er at filme og lokalisere fly, som i 600 kilometers højde befinder sig uden for radarernes rækkevidde. Håbet er, at flyene derved kan komme til at flyve tættere og i sidste ende mere effektivt, så flyselskaberne kan planlægge mere økonomisk gunstige ruter.

Som takker i tandhjul
Bag den to kilo tunge satellit står en klynge af nordjyske virksomheder: GomSpace, DSE Airport Solutions og Aalborg Universitet samt Necas, der har leveret printplader til satellitten.

- Trods forskellene passer vores virksomhedsprofiler til hinanden som takker i to tandhjul. Samarbejdsaftalen vil for begge parter betyde flere arbejdspladser i både videns- og produktionsafdelingerne, siger Necas' direktør, Ib Gosmer, til epn.dk.

En farbar vej frem
Forventningen er, at luftrummet med tiden skal rumme 50 satellitter, som skal kredse rundt om Jorden med en hastighed på 7,5 km./t.

Og det vække glæde på Aalborg Universitet, hvorfra GomSpace udsprang for få måneder siden.

- Vi er naturligvis stolte af, at det er ingeniører fra vores universitet, der står bag dette teknologispring. At det ligefrem skaber arbejdspladser for andre virksomheder i Nordjylland viser bare, at seriøs forskning og innovation er den mest farbare vej frem for Danmark, siger AAU-rektor Finn Kjærsdam.
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127