23948sdkhjf

Thrane-stifter: Købstilbud en skændsel

Grundlægger Lars Thrane er oprørt over en konkurrents forsøg på en fjendtlig overtagelse af Thrane & Thrane.
Det kom som lidt af en overraskelse, da Thrane & Thrane gennem en pressemeddelelse mandag kunne meddele, at virksomheden havde modtaget et uopfordret købstilbud fra en ikke-oplyst tredjepart.

Læs også: Købstilbud på Thrane & Thrane

Nu viser det sig, at der er tale om et forsøg på en såkaldt fjendtlig overtagelse fra en konkurrerende virksomhed. Det siger Thrane & Thranes grundlægger, Lars Thrane, i dag til Børsen.

- Det er en virksomhed, der har købt en lang række virksomheder gennem årene uden nogensinde at få nogen af dem til at blive til noget. For de har ikke det, der skal til for at drive den type virksomhed, efter min mening, siger Lars Thrane, som mener, at opkøberens taktik er at kvæle Thrane & Thrane.

En skændsel
Lars Thrane, der ejer 24 procent af aktierne i selskabet, har derfor sammen med den øvrige bestyrelse iværksat en proces, som i løbet af de næste to måneder skal undersøge, om man kan finde en såkaldt ”white knight” (hvid ridder, red.), der kan redde Thrane & Thrane fra, hvad bestyrelsen altså betegner som en fjendtlig overtagelse.

- Jeg mener, det er en skændsel, at man forsøger at lave en fjendtlig overtagelse af en virksomhed, hvor stifteren og hovedaktionæren er imod. Det er en af de få virksomheder herhjemme, der selv er vokset til at blive en pæn størrelse gennem de seneste 30 år, siger Lars Thrane.

En rigtig, rigtig dårlig idé
Han stiftede selskabet i 1981 med sin tvillingebror Per Thrane, som dog trak sig ud af virksomheden i forbindelse med børsnoteringen i 2001.

Lars Thrane erkender, at han som grundlægger, storaktionær og bestyrelsesmedlem skal holde tungen lige i munden. Men siger til Børsen:

- Jeg mener, at det her er op til aktionærerne. I sidste ende vil vi lade det være op til aktionærerne at tage stilling. Sådan er det. Men jeg har lov til som privatperson at gå ud og sige, at det her er en rigtig, rigtig dårlig idé.

Senest 14. maj vil bestyrelsen komme med en redegørelsen til de øvrige aktionærer om, hvordan processen med at finde en eller flere øvrige købere er forløbet. Ifølge avisen er flere kapitalfonde allerede nu i spil.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125