23948sdkhjf

Lukning koster Motorola en million

Den amerikanske mobilkoncern får nu en efterregning på 900.000 kr. efter lukningen af afdelingen i Nørresundby for tre år siden.
Lukningen af Motorolas afdeling i Nørresundby bliver nu 900.000 kr. dyrere end forventet for den amerikanske mobilkoncern.

Det ligger fast, efter Ingeniørforeningen IDA fredag vandt en principiel sag om beregning af godtgørelse til en tidligere medarbejder.

- Det er glædeligt, at der ikke bliver sået tvivl om den hidtidige praksis. Jeg forstår i øvrigt ikke, hvorfor man vil gøre den slags mod tidligere medarbejdere. Det efterlader ikke et særlige godt indtryk af virksomheden, siger Ellen Fænøe, formand for Ansattes Råd i IDA.

Anciennitet beregnes på fratrædelsestidspunktet
En del af de principielle uenigheder har handlet om, hvordan ancienniteten skulle beregnes. Her har Ingeniørforeningen holdt sig til gældende praksis på det danske arbejdsmarked, hvor man som udgangspunkt opgør anciennitet ved tælle månederne med helt frem til fratrædelsestidspunktet.

Motorola mente derimod, at det skulle være fra opsigelsestidspunktet.

Her gav Sø- og Handelsretten IDA medhold i, at størrelsen var bundet op på anciennitet og i, at ancienniteten skulle beregnes på fratrædelsestidspunktet.

Halv månedsløn til 45 ansatte
Desuden var retten enig med IDA i, at IDA repræsenterede medarbejderne ved forhandlingerne. Motorola havde gjort gældende, at IDAs repræsentanter blot var en slags bisiddere og at de aftaler, der var indgået med IDA ikke kunne påberåbes af medarbejderne. Men det kunne de altså godt.

- Vi har tidligere oplevet, at virksomheden har svært ved at slippe den amerikanske måde at indgå aftaler på og agere efter, hvordan vi gør her til lands. Her har vi tradition for at respektere vores modpart og de aftaler, som vi indgår, siger Ellen Fænøe.

Den samlede regning for Motorola lyder på en halv månedsløn til de tidligere ansatte og med 45 af slagsen lyder den samlede regning på cirka 900.000 kr., oplyser IDA.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.076