23948sdkhjf

Wireless-producent får hug på omsætningen: Corona og komponentmangel skaber usikkerhed

Nordjyske RTX, der producerer trådløse teknologiske løsninger, har valgt at sænke forventningerne til 20/21. Det fortæller virksomheden i en børsmeddelelse.

Oprindeligt forventede RTX at kunne nå en omsætning på mellem 545-600 millioner kroner i det forskudte regnskab, der løber fra oktober 2020 til udgangen af september 2021.

Nu lyder forventningen til omsætningen på mellem 450-500 millioner kroner.

Driftsrentabiliteten kommer således også til at tage et dyk. Før regnede man med at realisere 95-120 millioner kroner (Ebitda). Nu er forventningen, at man lander et sted mellem 30-55 millioner kroner.

RTX offentliggør tallene fra Q2 på tirsdag, men har i forbindelse med børsmeddelelsen offentliggjort foreløbige tal.

Omsætningen for andet kvartal lander på 89 millioner kroner. Den akkumulerede omsætning for første halvår vil ligge i niveauet 150 millioner kroner og et minus på driften i niveauet 4 millioner kroner. 

- Usikkerheden i forbindelse med corona-pandemien er fortsat høj og udfordringen i forsyningskæden, herunder den globale komponentmangel, skaber en usikkerhed, der er større end normalt, skriver RTX i meddelelsen.

I forbindelse med offentliggørelsen af tallene i Q1, hvor RTX tabte over halvdelen af sin omsætning, fortalte CEO Peter Røpke, at virksomheden ikke ryster på hånden og ikke vil reducere i staben, da virksomheden er godt polstret med lige under en kvart milliard i pengetanken.

- Virksomheden er heldigvis godt polstret økonomisk. Vi har tidligere fået kritik for at have for mange penge i tanken, men i en situation som denne, gør det jo, at vi selv har styringen med, hvordan vi kommer igennem krisen, sagde Peter Røpke til Electronic Supply.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08