Byggeri Elektronik Energi Fødevare Fødevare SE Metal COM Metal Metal NO Metal SE Detail Træ/Møbler Overblik  
 

Status på elektronikbranchens fyringer

- Af Stefan Buur Hansen

Se en foreløbig status på de flere end 2.000 ansatte hos Flextronics, Nokia og Vestas, som har mistet jobbet inden for det seneste år.

Udannelse er vigtig, for faglærte kommer hurtigere videre end ufaglærte.

Postulatet kan forekomme banalt, men det er ikke desto mindre en af de vigtigste pointer for de ansatte i elektronikbranchen, som har oplevet tre store fyringsrunder inden for det sidste års tid.

Husk dokumentationen
Det er nemlig ikke nok at have opgraderet sine evner inden for den samme virksomhed i mange år, hvis man ikke har ”papir” på kundskaberne.

- Dokumentation for, hvad du kan, er afgørende, når konkurrencen er hård. Det er netværk også, men som ufaglært er det endnu vigtigere, siger Karina Boldsen, direktør i Vestas’ HR-afdeling, til Business.

Læs også: Flextronics indgår samarbejde med norsk virksomhed

Og det mærker man hos henholdsvis Vestas, Nokia og Flextronics, som i løbet af det sidste år har været gennem store fyringsrunder, hvorefter man har forsøgt at hjælpe de fyrede i nyt arbejde.

Status er nu som følger:

Læs også: Vindkonference skal udfordre Siemens og Vestas

Hos Vestas er man ved at udsluse de 589 ansatte, som blev fyret ved den store sparerunde i januar. I alt skal cirka 1.300 ansatte hos Vestas efter planen afskediges, mens anden fyringsrunde endnu ikke er planlagt.

Af de 589 fyrede er i arbejde igen eller godt i gang med jobsamtaler. Vestas har oprettet en CV-database, hvor 350 ansatte har benyttet muligheden for at indgive et CV.

Nokia annoncerede i april 2011, at afdelingen i Danmark ville lukke med udgangen af dette år. Lukningen berører knap 1.000 ansatte, hvoraf 300 fortsat arbejder på projekter hos Nokia.

Af de resterende 650-700 fyrede har cirka 300 fundet nyt job, mens 50 er fortsat i andre Nokia-afdelinger og de sidste 50 har startet egen virksomhed – flere med hjælp fra Nokia, som blandt andet lægger lokaler til.

Hos Flextronics lukkede man fabrikken i Skive i august sidste år, hvilket efterlod 280 medarbejdere uden arbejde. De seneste meldinger går på, at 70-80 af disse er kommet i nyt job.

Skriv kommentar
Populære artikler

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Der er allerede 4.303 abonnenter.
Se det seneste nyhedsbrev.
Følg os via:


Se alleMedlemmernes egne nyheder

E­nergiauk­tion.dk fremmer konkurrencen på elmarkedet - til gavn for virksomhederne

22. september 2014 10:40
Energiauktion.dk

Mindre og mellemstore virksomheder og landbrug kan nu skyde genvej til en lav elpris. Flere el leverandører byder på E­nergiauk­tion.dk og det fremmer k ...

Video præsentation af Fibox nye vægskab serie ARCA

22. september 2014 09:30
Fibox A/S

Se vores nye fantastiske ARCA vægskab - 100 % korrosionsfri Polycarbonat til de krævende miljøer. Let at bearbejde, nem at montere, moderne og robust design. Yder den bedste beskyttelse.

Apparatdesign og boxbuild / apparatmontage

22. september 2014 10:09
JJ Mechatronic A/S

Vi tilbyder flere års erfaring indenfor ap­parat­konstruk­tion og produktion, der kombineret med kompetancer indenfor EMC, tæthedsgrader, vib­ration/s­hock, køling m.v. sikrer en optimal løsning.

Vidste du at...

22. september 2014 00:00
Batco Nordic ApS

...Batco Nordic lige nu tilbyder LED lysrør, hvor kun lysrør og starter i eksisterende armaturer med konventionel spole skal udskiftes. Ideel til lagerbygninger, værksted og industri.

David fik tid til at være direktør

19. september 2014 08:02
Væksthus Syddanmark

Hvad gør man, når direktøren er mere optaget af drift end af vækst – og direktøren er én selv?

Scaniro med i fornemt selskab

19. september 2014 14:41
Semios

Nordjysk stålvirksomhed er normineret til årets CSR People Prize i kategorien virksomheder under 100 ansatte