Elektronik DK Metal DK Byggeri DK Energi DK Transport DK Detail DK Metal SE Metal NO
 

Send til en kollega

Status på elektronikbranchens fyringer

- Af Stefan Buur Hansen

Se en foreløbig status på de flere end 2.000 ansatte hos Flextronics, Nokia og Vestas, som har mistet jobbet inden for det seneste år.

Udannelse er vigtig, for faglærte kommer hurtigere videre end ufaglærte.

Postulatet kan forekomme banalt, men det er ikke desto mindre en af de vigtigste pointer for de ansatte i elektronikbranchen, som har oplevet tre store fyringsrunder inden for det sidste års tid.

Husk dokumentationen
Det er nemlig ikke nok at have opgraderet sine evner inden for den samme virksomhed i mange år, hvis man ikke har ”papir” på kundskaberne.

- Dokumentation for, hvad du kan, er afgørende, når konkurrencen er hård. Det er netværk også, men som ufaglært er det endnu vigtigere, siger Karina Boldsen, direktør i Vestas’ HR-afdeling, til Business.

Læs også: Nye anklager mod Vestas

Og det mærker man hos henholdsvis Vestas, Nokia og Flextronics, som i løbet af det sidste år har været gennem store fyringsrunder, hvorefter man har forsøgt at hjælpe de fyrede i nyt arbejde.

Status er nu som følger:

Læs også: Avis: Vestas-boss skulle have været ude to år tidligere

Hos Vestas er man ved at udsluse de 589 ansatte, som blev fyret ved den store sparerunde i januar. I alt skal cirka 1.300 ansatte hos Vestas efter planen afskediges, mens anden fyringsrunde endnu ikke er planlagt.

Af de 589 fyrede er i arbejde igen eller godt i gang med jobsamtaler. Vestas har oprettet en CV-database, hvor 350 ansatte har benyttet muligheden for at indgive et CV.

Nokia annoncerede i april 2011, at afdelingen i Danmark ville lukke med udgangen af dette år. Lukningen berører knap 1.000 ansatte, hvoraf 300 fortsat arbejder på projekter hos Nokia.

Af de resterende 650-700 fyrede har cirka 300 fundet nyt job, mens 50 er fortsat i andre Nokia-afdelinger og de sidste 50 har startet egen virksomhed – flere med hjælp fra Nokia, som blandt andet lægger lokaler til.

Hos Flextronics lukkede man fabrikken i Skive i august sidste år, hvilket efterlod 280 medarbejdere uden arbejde. De seneste meldinger går på, at 70-80 af disse er kommet i nyt job.

Skriv kommentar
Populære artikler

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Der er allerede 4.552 modtagere.
Se det seneste nyhedsbrev.
Følg os via:


Se alleMedlemmernes egne nyheder

Special Stålwirer til din kran eller…

7. oktober 2015 09:33
Carl Stahl A/S

Anvender du special stålwire, rotationsfri hejsewire, stålwirer med høje brudstyrker, plastindlæg, har særlige krav til slidstyrke eller elevatorwirer, så er det værd at spørge Carl Stahl A/S.

Industrial Shields PLC'er og panel-pc'er nu tilgængelige hos RS Components

7. oktober 2015 07:56
RS Components A/S

Omfattende portefølje, der udnytter Arduino-, Hummingboard- og Raspberry Pi-kort, giver open source-fordele på klargjort, godkendt hardware

Find det billigste el selskab på E­nergiauk­tion.dk

7. oktober 2015 08:18
Energiauktion.dk

Find det billigste el selskab til din virksomhed og spar penge på el regningen. E­nergiauk­tion.dk udfordrer el selskaberne på din virksomheds vegne - og du opnår en lavere el regning!

Nyt katalog fra L.Brador på gaden nu

6. oktober 2015 16:00
Skydda Danmark A/S

Lækkert arbejdstøj til mode -& kva­litets­bevids­te håndværkere - få kataloget tilsendt gratis - bestil det her!

Ny Serie design kabinetter fra ELMA

6. oktober 2015 11:33
JJ Mechatronic A/S

Nyt Fleksibelt kabinet i smart design til Desktop apparater

RS udvider sin portefølje af DLP 3D-printere i professionel kvalitet fra Envision TEC

6. oktober 2015 12:38
RS Components A/S

EnvisionTEC Perfactory® Micro XL-printeren er en banebrydende kombination af høj printkvalitet og lave omkostninger

6. oktober 2015
5. oktober 2015
4. oktober 2015
2. oktober 2015