Byggeri Elektronik Energi Fødevare Fødevare SE Metal COM Metal Metal NO Metal SE Detail Træ/Møbler Overblik  
 

Status på elektronikbranchens fyringer

- Af Stefan Buur Hansen

Se en foreløbig status på de flere end 2.000 ansatte hos Flextronics, Nokia og Vestas, som har mistet jobbet inden for det seneste år.

(Modelfoto/Colourbox)
Udannelse er vigtig, for faglærte kommer hurtigere videre end ufaglærte.

Postulatet kan forekomme banalt, men det er ikke desto mindre en af de vigtigste pointer for de ansatte i elektronikbranchen, som har oplevet tre store fyringsrunder inden for det sidste års tid.

Husk dokumentationen
Det er nemlig ikke nok at have opgraderet sine evner inden for den samme virksomhed i mange år, hvis man ikke har ”papir” på kundskaberne.

- Dokumentation for, hvad du kan, er afgørende, når konkurrencen er hård. Det er netværk også, men som ufaglært er det endnu vigtigere, siger Karina Boldsen, direktør i Vestas’ HR-afdeling, til Business.

Læs også: Vestas-overskud højere end forventet

Og det mærker man hos henholdsvis Vestas, Nokia og Flextronics, som i løbet af det sidste år har været gennem store fyringsrunder, hvorefter man har forsøgt at hjælpe de fyrede i nyt arbejde.

Status er nu som følger:

Læs også: Nokia siger farvel til Here-CEO

Hos Vestas er man ved at udsluse de 589 ansatte, som blev fyret ved den store sparerunde i januar. I alt skal cirka 1.300 ansatte hos Vestas efter planen afskediges, mens anden fyringsrunde endnu ikke er planlagt.

Af de 589 fyrede er i arbejde igen eller godt i gang med jobsamtaler. Vestas har oprettet en CV-database, hvor 350 ansatte har benyttet muligheden for at indgive et CV.

Nokia annoncerede i april 2011, at afdelingen i Danmark ville lukke med udgangen af dette år. Lukningen berører knap 1.000 ansatte, hvoraf 300 fortsat arbejder på projekter hos Nokia.

Af de resterende 650-700 fyrede har cirka 300 fundet nyt job, mens 50 er fortsat i andre Nokia-afdelinger og de sidste 50 har startet egen virksomhed – flere med hjælp fra Nokia, som blandt andet lægger lokaler til.

Hos Flextronics lukkede man fabrikken i Skive i august sidste år, hvilket efterlod 280 medarbejdere uden arbejde. De seneste meldinger går på, at 70-80 af disse er kommet i nyt job.

Skriv kommentar
Populære artikler

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Der er allerede 4.305 abonnenter.
Se det seneste nyhedsbrev.
Følg os via:


Se alleMedlemmernes egne nyheder

Mød Eltraco på E-14 fra 2-4 September

21. august 2014 00:00
Eltraco ApS

Kom og mød Eltraco på Elektronik messen E-14 i Odense Congress Center. På vores stand C-4310 vil du kunne opleve nyheder fra alle vores leverandører: Mycronic, IBL, Speedline, Aegis, MEK & Qualitek.

Elmia Subcontractor 2014 - Dansk fællesstand

20. august 2014 09:52
Center for Underleverandører

Elmia subcontractor 2014 - Styrk din markedsføring i Sverige, bliv en del af et stærkt netværk på den danske fællesstand. Standen arrangeres af CFU o ...

DD Plast re-certificeret i kvalitets- og miljøledelse

21. august 2014 00:00
D.D. Plast A/S

DD Plast, som siden år 2000 har været certificeret i henhold til ISO 9001 og ISO 14001, blev i august re-certificeret og kan se frem til endnu 3 år som certificeret virksomhed.