Byggeri Byggeri SE Elektronik Energi Fødevare Fødevare SE Metal COM Metal Metal NO Metal SE Detail Træ/Møbler Overblik  


Thrane & Thrane foran lukrativt nyt marked

- Af Stefan Buur Hansen

Den nye og superhurtige Global Xpress-satellitdækning kan skabe et helt nyt vækstområde for Thrane & Thrane.

Inden for de næste par år sender Inmarsat tre satellitter op, som skal danne grundlag for den nye og uset hurtige Global Xpress-satellitdækning.

Den viden er interessant, fordi Thrane & Thrane skal levere terminaler dertil. Dermed kan den danske ingeniørvirksomhed stå foran et gennembrud på et nyt marked, vurderer eksperter med kendskab til branchen over for Berlingske Business.

En kærkommen mulighed
Og administrerende direktør i Thrane & Thrane, Walther Thygesen, siger dem ikke imod.

- Vores fokus er på det maritime marked, som Inmarsat også lancerer først. Derfor forventer vi os temmelig meget af Global Xpress, og vi regner med at blive en væsentlig aktør, siger han.

De nye jagtmarker kommer som en kærkommen mulighed for Thrane & Thrane, som dårligt kan finde markedsandele til at præstere mere organisk vækst.

- Vores ambition er at blive lige så store på Global Xpress, som vi er det på Fleetbroadband. Jeg er ikke i tvivl om, at vi kan generere indtjening til vores business, siger Walther Thygesen.

Spiller rolle i review
Ifølge Berlingske Business kan de store forventninger være en af de primære årsager til, at firmaets stifter, Lars Thrane, i skarpe vendinger har opponeret mod et salg af virksomheden til britiske Cobham plc.

Samtidig forventes det, at udviklingen inden for Global Xpress spiller en stor rolle i det review af virksomheden, Thrane & Thrane selv har iværksat med henblik på at finde en passende salgspris.

Netop Cobham plc har selv fået en ordre på 226 mio. kr. for at levere antenner til den nye teknologi, som Inmarsat samlet har skudt 7,3 mia. kr. i.

- Global Xpress slår alt VSAT, der er derude i øjeblikket. Vores forventning er, at kunderne vil bruge Global Xpress sammen med det stabile L-bånd, siger John Warehand, der er kommunikationsmedarbejder i Inmarsat.

Skriv kommentar
Populære artikler

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Der er allerede 4.313 abonnenter.
Se det seneste nyhedsbrev.
Følg os via:


Se alleMedlemmernes egne nyheder

Ny forskning og praktiske råd på DBI Building Day 2014

30. september 2014 10:30
DBI - Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut

DBI Building Day bliver afholdt 19. november og henvender sig til producenter af byggevarer, entreprenører, arkitekter, ud­viklings­-inge­niø­rer og andre med interesse for byggeri og brandteknologi.

Toyota forhandler køber el til lav pris på E­nergiauk­tion.dk

30. september 2014 08:27
Energiauktion.dk

Toyota forhandler køber el ind til 4 bilforretninger nemt og enkelt på E­nergiauk­tion.dk. E­nergiauk­tion.dk fremmer konkurrencen blandt el-­leve­randø­rern ...

Ib Knudsen – kundens vej til et godt produkt

30. september 2014 09:18
Scaniro A/S

Arbejdsglæde og loyal medarbejder er ord, der beskriver Ib Knudsen – han pendler 160 km. fra sit hjem ved Skanderborg til Fjerritslev og tilbage igen, to gange om ugen – hver uge.

29. september 2014
28. september 2014
26. september 2014
25. september 2014