Byggeri Byggeri SE Elektronik Energi Fødevare Fødevare SE Metal Metal NO Metal SE Detail Træ/Møbler Overblik
 

Ringsted-fabrik giver lavtlønslande baghjul

- Af Stefan Buur Hansen

På Schneider Electrics Lauritz Knudsen-fabrik i Ringsted er det udbuddet, der dikterer efterspørgslen snarere end omvendt.

Ambitionerne var store, da fabriksdirektør Tom Andersen for et års tid siden fortalte om planerne for Schneider Electrics Lauritz Knudsen-fabrik i Kærup Erhvervspark ved Ringsted.

Medarbejderstaben – som bestod af 146 mand på treholdsskift – skulle udvides, og så skulle produktiviteten skydes helt i vejret.

Næsten 1.200 stik i timen
Electronic Supply har spurgt fabriksdirektøren, om virkeligheden har levet op til forventningerne.

- Vi har vi bygget en femholdsdrift op og ansat yderligere 10 faglærte medarbejdere og 10 operatører. Det sikrer, at vi kan producere de ønskede mængder til Europa og Asien, siger Tom Andersen.

Målet er en volumen på 8 millioner datakonnektorer årligt ved udgangen af året, mens det endelige mål hedder 10 millioner i løbet af et par år. Det svarer til 1.140 stik hver eneste time døgnet rundt, hele året.

- Så kan vi simpelthen ikke nå mere, hvis vi ser på linjeoutputtet, fortæller Tom Andersen.

Læs også: Nyt fra bestyrelseslokaler og direktionsgange

De nye konnektorer er nu lanceret i Spanien og Frankrig, ligesom de er indført på en fabrik i Polen. I løbet af 2012 lanceres de løbende i resten af Europa under Schneider Electric-navnet.

En kompleks kunst at udføre
Men hvorfor lige vælge et ellers løntungt land som Danmark til en så omfattende produktionsopgave?

- Vi fokuserer på ganske få kompetenceområder, og et af disse er datastik. Det har vi gjort, siden de blev udviklet, og de sidste 10 år har vi produceret dem automatisk. Det giver os en masse kompetence og fokus, forklarer Tom Andersen, før han bliver mere specifik:

Læs også: Schneider Electric: Massehyringer på dansk fabrik

- Selvfølgelig findes der masse af konkurrenter, men det her arbejde kræver lang tids udvikling. På nogle stik sidder to små printplader, som skal monteres automatisk. Det er en kunst i sig selv at gøre og teknologisk meget komplekst at udføre.

Disse kompetencer er altså på plads i Ringsted, hvor fokus nu er på at holde evnerne ved lige gennem konstant træning samt at øge outputtet yderligere gennem effektivisering.

I Ringsted er man med andre ord klar til at håndtere et globalt opsving, selv om det lige nu er udbuddet, der dikterer efterspørgslen snarere end omvendt.

Skriv kommentar
Populære artikler

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Der er allerede 4.433 modtagere.
Se det seneste nyhedsbrev.
Følg os via:


Se alleMedlemmernes egne nyheder

Lemvigh-Müller relancerer Star­rett-hul­save i Danmark

26. februar 2015 15:13
Lemvigh-Müller A/S

Stål- og tek­nikgros­sisten Lemvigh-Müller A/S udvider sit Star­ret-pro­duktprog­ram med de velkendte gule hulsave - flankeret af et par innovative nyheder.

Bliv inspireret - nyt Eegholm newsletter!

26. februar 2015 13:43
Eegholm A/S

- vi har fuld fokus på effektive permanentmagnet motorer, præcise mekaniske tællere og muligheden for at lokke - selv i vanskelige vinkler.

De Forenede Dampvaskerier deltager på Techno Danmarks årskonference

26. februar 2015 14:52
De Forenede Dampvaskerier A/S

Konferencen er mødestedet, hvor medlemmer og leverandører sammen har fokus på kreative løsninger til gavn for begges forretning. Techno Danmark er et ...

26. februar 2015
25. februar 2015