Elektronik DK Metal DK Byggeri DK Energi DK Transport DK Detail DK Metal SE Metal NO
 

Ketchupeffekt på vej i investeringerne

- Af Redaktionen

Industriens forventninger til investeringsniveauet er hævet fra et plus på 8 procent i oktober 2011 til nu et plus på 25 procent.

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at industrien forventer en stigning i investeringerne på 25 procent i 2012.

Hvis dette holder blot nogenlunde, kommer Dansk Erhvervs spådom om en ’ketchupeffekt’ i investeringerne i 2012 til at holde stik.

Der er også hårdt brug for øgede investeringer, eftersom det danske kapitalapparat aldrig har været mere nedslidt end nu, påpeger cheføkonom i Dansk Erhverv, Bo Sandberg:

- Det er glædeligt, at industrien forventer et investeringsløft på 25 procent i 2012 – og glædeligt at disse forventninger er bredt funderet og således dækker både de langsigtede investeringsgoder og især den mere kortsigtede fremstilling af ikke-varige forbrugsgoder, som er en vigtig indikator for privatforbruget, siger Bo Sandberg.

Forventer BNP-vækst på omkring 2,0 procent
Hos Dansk Erhverv forventer man, at et betydeligt løft i investeringerne vil medvirke til en pæn BNP-vækst i 2012:

- Vi er for længst holdt op med at forvente en ’ketchupeffekt’ i privatforbruget, men meget tyder på en positiv ’ketchupeffekt’ i erhvervsinvesteringerne i 2012 og 2013, hvor noget af det akkumulerede investeringsbehov udløses. Dagens tal fra Danmarks Statistik styrker den forventning, fortsætter Bo Sandberg.

I 2011 var det alene en bundsolid eksportsektor, der sørgede for vækst i økonomien. Eksporten vedbliver at være en vigtig økonomisk motor i 2012, hvor Dansk Erhverv forventer, at også stigende investeringer, privatforbrug, international økonomi og engangseffekter fra kickstart og efterløn vil løfte BNP-væksten i 2012 op i omegnen af den langsigtede trendvækst på 2,0 procent.

- Investeringerne har hverken før eller under krisen holdt trit med afskrivningerne. På bundlinjen har det samlede produktionsapparat aldrig – siden statistikkens start i 1966 – været så nedslidt, som det er nu. Det vil – sammen med efterspørgselsfremgang på hjemmemarkedet og den negative realrente – føre til stigende erhvervsinvesteringer i 2012, slutter cheføkonomen.

Skriv kommentar
Populære artikler

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Der er allerede 4.522 modtagere.
Se det seneste nyhedsbrev.
Følg os via:


Se alleMedlemmernes egne nyheder

Hvornår er en kant for skarp til brug af rundsling og løftebånd?

28. maj 2015 10:42
Fyns Kran Udstyr A/S

Se den simple forklaring på vores hjemmeside - så undgår du at bruge rundsling og løftebånd på for skarpe kanter.

Profilpartners giver flere måneders total garanti!

28. maj 2015 09:25
Profilpartners ApS

Profilpartners yder 3–6 måneders tilf­redsheds­garan­ti på vores løsninger. Dette gælder både, når vi har rekrutteret den nye medarbejder eller ved headhunting.

RS Components indgår global dist­ribu­tion­safta­le med HellermannTyton om ka­belsty­ringspro­dukter

28. maj 2015 10:21
RS Components A/S

En styrket relation implementerer udvidelse af den eksisterende aftale med markeder i Asien og Stil­leha­vområ­det, plus ekstra investeringer i lager samt forbedret onlineoplevelse for kunderne

Stemmeurner – valgkasser...

28. maj 2015 09:24
Nilaus-plast

Vær klar til det kommende folketingsvalg d.18/6 og bestil de funktionelle fleksible valgkasser model 1305 og 1310 fra Nilaus-plast.

Se mulighederne i den bæredygtige fremtid

28. maj 2015 08:37
GTS-Godkendt Teknologisk Service

Vores klima og miljø er under stor belastning fra flere sider: Affald, forbrug og stigende befolkningstal. Alt peger på, at vi bør gå i retningen af e ...

Kom og prøv! Tirsdag og onsdag

28. maj 2015 08:41
Jens Linde A/S

Vi tager den helt store værktøjskasse med. Den med trykluft og akku i vok­sen-stør­relse. Atex, undervand og meget andet som er højaktuelt for offshore- ...

27. maj 2015
26. maj 2015
22. maj 2015