Byggeri Byggeri SE Elektronik Energi Fødevare Fødevare SE Metal COM Metal Metal NO Metal SE Detail Træ/Møbler Overblik  


Ketchupeffekt på vej i investeringerne

- Af Redaktionen

Industriens forventninger til investeringsniveauet er hævet fra et plus på 8 procent i oktober 2011 til nu et plus på 25 procent.

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at industrien forventer en stigning i investeringerne på 25 procent i 2012.

Hvis dette holder blot nogenlunde, kommer Dansk Erhvervs spådom om en ’ketchupeffekt’ i investeringerne i 2012 til at holde stik.

Der er også hårdt brug for øgede investeringer, eftersom det danske kapitalapparat aldrig har været mere nedslidt end nu, påpeger cheføkonom i Dansk Erhverv, Bo Sandberg:

- Det er glædeligt, at industrien forventer et investeringsløft på 25 procent i 2012 – og glædeligt at disse forventninger er bredt funderet og således dækker både de langsigtede investeringsgoder og især den mere kortsigtede fremstilling af ikke-varige forbrugsgoder, som er en vigtig indikator for privatforbruget, siger Bo Sandberg.

Forventer BNP-vækst på omkring 2,0 procent
Hos Dansk Erhverv forventer man, at et betydeligt løft i investeringerne vil medvirke til en pæn BNP-vækst i 2012:

- Vi er for længst holdt op med at forvente en ’ketchupeffekt’ i privatforbruget, men meget tyder på en positiv ’ketchupeffekt’ i erhvervsinvesteringerne i 2012 og 2013, hvor noget af det akkumulerede investeringsbehov udløses. Dagens tal fra Danmarks Statistik styrker den forventning, fortsætter Bo Sandberg.

I 2011 var det alene en bundsolid eksportsektor, der sørgede for vækst i økonomien. Eksporten vedbliver at være en vigtig økonomisk motor i 2012, hvor Dansk Erhverv forventer, at også stigende investeringer, privatforbrug, international økonomi og engangseffekter fra kickstart og efterløn vil løfte BNP-væksten i 2012 op i omegnen af den langsigtede trendvækst på 2,0 procent.

- Investeringerne har hverken før eller under krisen holdt trit med afskrivningerne. På bundlinjen har det samlede produktionsapparat aldrig – siden statistikkens start i 1966 – været så nedslidt, som det er nu. Det vil – sammen med efterspørgselsfremgang på hjemmemarkedet og den negative realrente – føre til stigende erhvervsinvesteringer i 2012, slutter cheføkonomen.

Skriv kommentar
Populære artikler

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Der er allerede 4.316 abonnenter.
Se det seneste nyhedsbrev.
Følg os via:

DI-pris til høreapparat for iPhone

1. oktober 2014 08:48

Hørehæmmede kan ikke høre, når deres smartphone ringer. Det problem har danske GN ReSound nu fundet en løsning på – et høreapparat der som det første i verden kan ”snakke” trådløst sammen med en iPhone.

HP Elektronik-montage skifter ud i ledelsen

1. oktober 2014 08:07

Ejer Tommy Petersen overtager den daglige ledelse af virksomheden, hvor Thor Mønsted efter to et halvt år på posten stopper som direktør.

Develco Products vil hjælpe ældre i nød

30. september 2014 14:28

Tanken om at ligge hjælpeløs i timevis, hvis man er så uheldig at falde, vækker utryghed hos de fleste ældre. Det samme gør tanken om ikke at vide, hvis ens gamle far eller mor har brug for hjælp. Dette vil pionerprojektet ”Gratis Tryghed” nu rette op på.Se alleMedlemmernes egne nyheder

Kompakt transmitter for vandindhold i olie

30. september 2014 14:59
Hans Buch A/S

EE364 er en avanceret vand-i-olie transmitter, som er særligt velegnet til OEM applikationer.

Din stærkeste sa­marbejds­partner

30. september 2014 14:25
Profilpartners ApS

De rigtige profiler til virksomheden kan være svære at finde, når man ikke lige ved, hvor man skal lede.

SICK's "Flexi Line" tager maskinsikkerhed et skridt fremad

30. september 2014 14:47
SICK A/S

Moderne sik­kerheds­løsnin­ger er mere komplekse end tidligere og langt mere fleksible. Det er blevet muligt fordi priserne på intelligente sikkerhedsløs ...

30. september 2014
29. september 2014
28. september 2014
26. september 2014