23948sdkhjf

Styrket dansk indsats på vækstmarkederne

Sundheds- og velfærdsløsninger skal være med til at styrke den danske eksport på verdens vækstmarkeder.
Danske sundheds- og velfærdsløsninger skal være en lukrativ eksportvare i endnu højere grad, end det er tilfældet nu.

Det var en af pointerne, da handels- og investeringsminister Pia Olsen Dyhr og erhvervs- og vækstminister Ole Sohn i denne uge fremlagde regeringens vækstmarkedsstrategi, der suppleres med strategier for de fire BRIK-lande: Brasilien, Rusland, Indien og Kina.

Regeringens strategier skal styrke dansk erhverv på de nye vækstmarkeder og bidrage til vækst og beskæftigelse i Danmark.

Målsætningerne for de næste fem år er:

• At øge vareeksporten til vækstmarkederne med mere end 50 pct. Det svarer til en stigning fra ca. 60 mia. til 90 mia. kr. – altså 30 mia. kr.

• At vækstmarkederne investerer mindst dobbelt så meget i Danmark som i den foregående femårsperiode, 2005-2010.

• At bevare og udbygge den danske førerposition inden for serviceeksport til vækstmarkederne.
Konkret vil regeringen sætte ind på bl.a. følgende områder for at opnå de ambitiøse målsætninger:

• Styrket tilstedeværelse på udvalgte vækstmarkeder, flere eksportfremstød og mere investeringsfaglig ekspertise i Danmark. Der er i 2012-2013 afsat yderligere 50 mio. kr. til målrettede initiativer indenfor eksport- og investeringsfremme.

• 50 pct. af Eksportrådets midler til eksportfremstød målrettes BRIK-markederne og nye vækstmarkeder. Det svarer i 2012 til 17,5 mio. kr.

• Etablering af et fælles rådgivningsteam for finansiering i København i et samarbejde mellem Eksport Kredit Fonden (EKF) og Eksportrådet. Initiativet skal styrke danske virksomheders viden om og adgang til eksport- og investeringsfinansiering.

• Markedsføring af danske styrkepositioner og Danmark som attraktivt investeringsland og turismedestination.

Foruden sundheds- og velfærdsløsninger vil regeringen især prioritere vand-, bio- og andre miljøløsninger, energi og klima, bæredygtige fødevarer, søfart, det kreative erhverv samt turisme og oplevelsesøkonomi som områder, hvor Danmark har særlige kompetencer for at imødegå disse udfordringerne.

Her forventes efterspørgselen på vækstmarkederne at opleve særlig kraftig vækst.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063