23948sdkhjf

Millioner på bundlinjen: Daugaard Elektronik fordoblede omsætningen

Det forskudte regnskabsår 20/21 skulle vise sig at blive et rigtigt godt år for den fynske EMS'er Daugaard Elektronik. 

- Vi havde et p... godt år, bare for at sige det lige ud. De eksisterende kunder voksede, og der kom nye kunder ind. Vi fordoblede vores omsætning, og det fyldte vores kapacitet til bristepunktet, fortæller Bjarne Drews, medindehaver af Daugaard Elektronik.

- Det endte faktisk med, at vi måtte flytte en del af produktionen til Hørning for at kunne følge med, forklarer Bjarne Drews, der blandt andet også driver virksomheden Wilddetect, der hidtil har lagt beslag på en del af linjerne i Ringe med print til deres produkt, fugleskræmslet Birdalert.

Forrige år solgte de 200 Birdalerts. Sidste år 700 eksemplarer og i år regner man med at kunne afsætte 1200 styks. Manøvren frigav tid og plads til Daugaard Elektroniks andre kunder.

Hos Daugaard Elektronik kunne man således veksle et lille underskud forrige år til 2,1 millioner kroner efter skat. Det er det markant bedste resultat i årevis.

- Det var hele vejen rundt, at kunderne nærmest voksede til det dobbelte og på den måde fik vi udnyttet vores kapacitet godt og kunne tjene gode penge der, siger Bjarne Drew, der også fortæller, at tendensen er fortsat i det seneste halve år.

På forsyningssiden nåede Daugaard Elektronik ikke at blive ramt af komponentmangel. 

- Vi havde rammeaftaler på mange af komponenterne. Med fugleskræmslerne eksempelvis havde vi købt hjem til de første 1000 eksemplarer. Og det betyder, at vi har haft en stor buffer hele vejen igennem, forklarer Bjarne Drews.

Daugaard Elektronik
mio. kr. 2020/21 2019/20
Bruttofortjeneste 6,6 2,5
Resultat af primær drift 2,7 0,06
Resultat før skat 2,6 -0,04
Årets resultat 2,1 -0,03
Balancesum 4,9 3,1
Egenkapital 3,2 1,1
Antal ansatte 5 4
Regnskabsåret blev afsluttet 30. september 2021
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063