23948sdkhjf

Milestone og DTU optimerer billedkvalitet ved overvågning

Videoovervågning bliver mere og mere udbredt, og derfor skal et nyt forskningsprojekt sikre, at billedkvaliteten er god, uanset hvilket videosystem, der er tale om.
Der kommer flere og flere kameraer. Både på gader, i butikker og i private hjem. Samtidig bliver overvågningssystemerne større og større, så mange kameraer skal spille sammen i ét system.

Et nyt forskningsprojekt i samarbejde mellem DTU Fotonik, virksomheden Milestone Systems A/S og erhvervspostdoc Anna Ukhanova skal udvikle nye metoder til automatisering af funktioner omkring videokvaliteten, så billedet er bedst muligt til videoovervågning.

En metode til systemoptimering
- Det handler om at optimere videokvaliteten til et overvågningssystem. Der kan for eksempel være begrænsninger for kvaliteten som dårligt lys, eller at man gerne vil bruge nogle små kameraer. Det centrale her er at udvikle en metode til systemoptimering, så man ikke går på kompromis med videokvaliteten. Så projektet drejer sig om at udvikle en form for kvalitetsmanagement, forklarer Søren Forchhammer fra DTU Fotonik, som skal være mentor for Anna Ukhanova på projektet.

Det bedst brugbare resultat
Det er visionen at kunne styre kvalitetsparametrene for videoovervågning effektivt, så man kan få det mest brugbare resultat i forhold til videoovervågning.

Projektet skal udvikle et nyt framework til automatisk at vurdere, optimere og monitorere videokvaliteten i videoovervågningssystemer.

For Milestone Systems kan det blive en effektiv måde at håndtere den basale videokvalitet, og dermed bidrager projektet også til at give en væsentlig fordel på det stærkt voksende marked for åbne platformsløsninger til videoovervågning.

Projektet er støttet af Højteknologifonden.

Fakta
Budget: 1,9 millioner kroner 
Højteknologifondens investering: 1 million kroner
Projektets titel: Optimizing Video Quality for Future Video Surveillance Systems


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094