23948sdkhjf

Rumfarts-leverandør ser langt efter millioner

Skovlundefirmaet Rovsing, der leverer til rumfartsindustrien, nedjusterer i en børsmeddelelse forventningerne til resultaterne i indeværende regnskabsår.

- Baseret på resultaterne til dato i finansåret, der startede 1. juli 2021, og med yderligere omfattende forsinkelser i primært to store projekter, vil virksomheden ikke være i stand til at indhente den forsinkede omsætning før finansårets afslutning 30. juni 2022, skriver Rovsing i meddelelsen.

De tidligere udmeldte forventninger til omsætning var 34-36 millioner kroner, mens man ventede et driftsresultat (EBITDA) i spændet 3,5-4,5 millioner kroner.

De opdaterede forventninger lyder på en omsætning på 27-29 millioner kroner og et driftsresultat på 1-2 millioner kroner

Virksomhedens ordrebog er pt på 38,4 millioner kroner.

Fortsat positivt syn på fremtiden

De omtalte forsinkelser omfatter det store "Galileo 2nd Gen EGSE" projekt, hvor forsinkede indgående opdateringer af kundekravene, skubbede til de planlagte aktiviteter hos Rovsing.

Dertil kommer den et-årige udskydelse af Mars Sample Return-missionen, hvoraf Rovsings leverancer til missionen udskydes tilsvarende.

På trods af de aktuelle nedjusteringer af Rovsings forventninger til virksomhedens finansielle præstation, så fastholder man positive forventninger til de kommende år.

- Nye programmer er i udbudsfasen både i kommercielle og institutionelle markedssegmenter. Rovsing fortsætter med at fokusere på at være agil, konkurrencedygtig og lydhør over for kommende udbud og prospekter i H2 2021/22, hvor flere forventes udstedt og afgjort i løbet af det næste finansår, som industrien fortsætter med at vokse, lyder det fra Rovsing.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078