23948sdkhjf

DI ITEK nedsætter nyt vækstteam

Teknologien spiller en nøglerolle for Danmarks vækst, og derfor har bestyrelsen for DI ITEK i dag nedsat et vækstteam for teknologi.
Vækstteamet skal arbejde i tråd med og supplere de vækstteams, som regeringen har nedsat.

- Vi er glade for, at regeringen sætter fokus på bedre vækstvilkår gennem de forskellige vækstteams. Det er en rigtig tanke, og vi er glade for, at teknologien er repræsenteret i samtlige vækstteams. Men vi mener, at der er behov for et særskilt fokus på det teknologiske potentiale, siger Pia Rybenfeldt, formand for DI ITEK.

Supplement til regeringens vækstteams
Regeringen har nedsat vækstteams for Det Blå Danmark, Kreative Erhverv og Design, Vand, Bio og Miljøløsninger, Sundheds- og velfærdsløsninger, Energi og Klima. DI ITEK vil i tråd med disse sikre en fokuseret indsats på teknologi-området.

- Vores vækstteam vil komme med helt konkrete anbefalinger til regeringen, som kan styrke vækstvilkårene for dansk erhvervsliv gennem øget brug af teknologi. Det er derfor en bunden opgave for vækstteamet at sikre en stærk samtænkning af teknologi, vækst og erhvervspolitik, siger Pia Rybenfeldt.

Anbefalinger til regeringen
- Vi tror på, at vi kan løfte hele samfundet igennem teknologien. Men det kræver, at vi styrker teknologisektoren i Danmark. Det, vi skal differentiere os på i Danmark, er smarte produkter og intelligente løsninger. Vi skal kunne skabe teknologiske løsninger og ikke bare anvende løsninger lavet i andre lande. Derfor skal vækstteamet fokusere på, hvordan vi anvender teknologien til at løse samfundsopgaver på smarte måder og skabe mere teknologibaseret produktion, siger Peter Røpke.

Dokumentation: Teknologi skaber vækst
Han peger på, at flere undersøgelser dokumenterer en klar sammenhæng mellem digitalisering og vækst i danske virksomheder. Eksempelvis var investeringer i IKT den eneste faktor, der bidrog positivt til Danmarks produktivitet i årene fra 2004 til 2008.

Tilsvarende dokumenterer en rapport lavet for G8-landene, at for hvert job, internettet overflødiggør som følge af effektiviseringer, skabes der i gennemsnit 2,6 nye jobs i internetøkonomien. IKT som sektor er således en vigtig sektor i sig selv - men den bidrager også til, at resten af samfundet bliver mere dynamisk og innovativt. Omkring 75 procent af den økonomiske værdi, der skabes af internettet, skabes nemlig uden for teknologisektoren.

Deltagere i vækstteam for teknologi:
Peter Røpke, koncerndirektør, Grundfos A/S
Pia Rybenfeldt, adm. direktør, Capgemini Danmark A/S
Jukka Pertola, adm. direktør, Siemens
Charlotte Mark, Managing Director, Microsoft
Helle Rootzén, institutdirektør, DTU Informatik
Kim Østrup, vicedirektør IBM Danmark A/S
Niels Breining, adm. Director, YouSee
Knud Andersen, adm. direktør, BB Electronics A/S
Tommy Andersen, adm. direktør, Libratone
Birger Hauge, adm. direktør, PassivSystems Nordic A/S
Carsten Orth Gaarn-Larsen, direktør, Højteknologifonden
Lars Goldschmidt, direktør, DI

Dine idéer er også velkomne
Hvis du har idéer til, hvad vækstteamet skal beskæftige sig med og fokusere på, er du meget velkommen til at skrive dem nedenfor eller direkte til Tom Togsverd på tto@di.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141