23948sdkhjf

Danske elektronikvirksomheder har styr på indlejrede systemer

Undersøgelse blandt danske elektronikvirksomheder viser, at danske virksomheder er stærke på fremtidens udviklingsområde for indlejrede systemer.
Det skriver DI ITEK i en nyhed på sin hjemmeside med afsæt i en ny undersøgelse, organisationen har gennemført i løbet af sommeren.

Undersøgelsen viser, at danske elektronikvirksomheder er med helt fremme i udviklingsfeltet af den avancerede elektronik i indlejrede eller embedded systemer.

- Uanset om du har et høreapparat, en skibsmotor eller vindmølle, så er det fyldt med indlejrede systemer, og et område vi med baggrund i en kortlægning af danske styrkepositioner fra 2011 mener, at danske virksomheder skal beherske i fremtiden, siger chefkonsulent Henrik Valentin Jensen, DI ITEK i nyheden.

Ifølge undersøgelsen findes indlejrede systemer i majoriteten af elektronikprodukterne, og 75 procent af virksomhederne i undersøgelsen tillægger da også udviklingen af indlejrede løsninger stor og meget stor betydning som konkurrenceparameter. Langt størstedelen af de adspurgte virksomheder, 64 procent, udvikler på indlejrede systemer hele tiden, skriver DI ITEK.

Undersøgelsen er gennemført som et led i projektet ITOS, industriel teknologi og software, der er et samarbejde mellem danske virksomheder, universiteter, DI ITEK og Industriens Fond for at fremme danske kompetencer.

- Det er positivt, at danske elektronikvirksomheder i så stort omfang har taget kampen op, for det er gennem de avancerede løsninger med højt udviklingsindhold, at vi kan være med på det globale marked og bevare arbejdspladser, siger Henrik Valentin Jensen i nyheden.

DI ITEK har til undersøgelsen spurgt i alt 122 danske elektronikvirksomheder, der arbejder med computere, teleudstyr, motorer, vindmøller, pumper med mere. 44 virksomheder har svaret.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079