23948sdkhjf

Ny lov kræver CVR-numre på firmabiler

Fra årsskiftet skal vare- og lastbiler, der er registreret til udelukkende erhvervsmæssig brug, være forsynet med CVR-nummer og virksomhedsnavn.
Firmabiler skal fra 1. januar 2013 være forsynet med firmanavn eller logo samt CVR-nummer.

Kravet kommer som følge af en lovændring fra Skatteministeriet, som ønsker at gøre det tydeligere, hvad der er henholdsvis lovligt og ulovligt i forhold til sort arbejde.

- Kravet om, at gulpladebiler skal være forsynet med navn eller logo, er en vigtig del af den samlede indsats for at skabe synlighed om, hvor der sker sort arbejde. Kravet er en del af en større samlet pakke, der skal mindske omfanget af sort arbejde, som det danske samfund er hårdt ramt af, siger skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) om initiativet.

Hjælpen er parat
Ifølge Skatteministeriets nuværende bekendtgørelse gælder kravene for alle vare- og lastbiler på under 4 ton. De skal mærkes med CVR-nummer samt virksomhedens navn eller logo på både venstre og højre side af køretøjet med mindst 3 cm høje bogstaver og tal i en farve, der klart afviger fra køretøjets farve.

Det ventes, at de nye mærkningsregler vil omfatte mere end 100.000 gulpladebiler, og det vækker blandt andre glæde hos Vesterbro Serigrafi.

- Da vores speciale netop er selvklæbende mærkater, ser vi det som en oplagt mulighed for at hjælpe de erhvervsdrivende, der får brug for de nye tekster til deres biler. Vi har derfor lavet en færdig pakke på vores hjemmeside, der gør det nemt at opfylde de nye lovkrav, uden at det river bunden ud af økonomien, siger Lene Kristensen, administrerende direktør hos Vesterbro Serigrafi.

Overtrædelse af loven medfører i første omgang en bøde på 5.000 kr., som stiger ved gentagelsestilfælde.

Fakta: Mærkning af firmabiler
For varebiler og lastbiler under 4 ton gælder, at der skal oplyses CVR-nummer og virksomhedsnavn eller logo.

Oplysningerne:
• skal være synlige og letlæselige,
• skal være i en farve, der klart afviger fra farven på køretøjet,
• skal stå på venstre og højre side af køretøjet med mindst 3 cm høje bogstaver og tal,
• må ikke anføres på skilte eller lignende, der kan tages af og på køretøjet, og
• kan trykkes på selvklæbende plastfolie, som fastgøres på køretøjet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063