23948sdkhjf

Fugleskræmsel anno 2012 med radarblik

SikringSyd lancerer en ny effektiv og højteknologisk hjælp til alle de minkfarme, dambrug og landbrug, der er plaget af fugle
SikringSyd i Kolding lancerer, hvad man populært kan kalde et moderne elektronisk fugleskræmsel med radar-overvågning. Nyheden hedder ”Radardetekteret gaskanon” og går i korte træk ud på, at der skabes et usynligt radarfelt hen over det område, der skal beskyttes. Når en fugl så flyver ind i dette felt, udløses straks et brag fra en gaskanon. Fuglen opfatter dette brag som et skud fra en jæger og flygter med det samme.

Gaskanoner har tidligere været anvendt som moderne fugleskræmsler, men de har fungeret uden radar-overvågningen. ”Skuddene” blev i stedet affyret med bestemte tidsintervaller, og det betød, at fuglene vænnede sig til det og blot opfattede bragene som enhver anden tilfældig støjkilde. Med den nye radar-overvågning udløses ”skuddet” lige præcis på det tidspunkt, hvor fuglen nærmer sig. Derfor opfatter fuglen braget som en handling eller aktion, der er rettet direkte mod den og dens adfærd.

En anden meget stor fordel ved den nye radar-overvågning er, at den i modsætning til eksempelvis et traditionelt mågenet er helt usynlig - og at den er meget lettere og hurtigere at montere og vedligeholde. Systemet består blot af en lille sender og en lille modtager, der skal placeres i et par meters højde og med god afstand til hinanden. Disse to enheder skaber herefter et radarfelt på op til 10 meter i bredden og 200 meter i længden, som fungerer trådløst med gaskanonen nede på jorden.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078