23948sdkhjf

Verdens største amatørraketmotor klar til test

Folkene fra Copenhagen Suborbitals er klar til at teste verdens største amatørbyggede raketmotor i weekenden på Refshaleøen.
Lørdag den 17. november kl. 14.00 danner B&W’s gamle dokområde på Refshaleøen i København rammen om en begivenhed i særklasse. Foreningen Copenhagen Suborbitals affyrer verdens største amatørbyggede raketmotor TM-65, med tilnavnet ”Tordenskjold”.

Copenhagen Suborbitals eller CS er en gruppe af danske raketentusiaster, anført af Kristian Von Bengtson og Peter Madsen, der blandt andet er kendt for at stå bag verdens største amatørbyggede ubåd ”Nautilus”.

Foreningens mål er simpelt: At bygge en raket der kan sende en mand ud i rummet, og bringe ham sikkert tilbage igen!

Rumprojektet er “open source” og non-profit – og drevet af ønsket om at vise at det kan lade sig gøre at sende et menneske ud i rummet, udelukkende ved brug af frivillig arbejdskraft og begrænsede budgetter. Siden gruppen startede i 2008 har den udført utallige tests og prøveopsendelser, men med den nye store motor, er målet inden for rækkevidde.

- Hvad er det, CS drejer sig om? Jo, det er spændende med alle tænkelige, specielle tests; men fundamentalt handler det om meget store raketter med rumkapsler ovenpå, siger Peter Madsen.

Tiden er inde til at gå hele vejen
TM-65 blev forsigtigt afprøvet i foråret 2012, for at vise at designet kunne bære. Søndag den 11. november tager raketbyggerne det næste vigtige skridt og tester motorens fulde kapacitet.

Peter Madsen fortsætter:

- Vi har med tidligere test vist at vi kan få en lille raketmotor til at køre som planlagt – og nu er tiden inden til at gå hele vejen!

CS garanterer en fantastisk oplevelse for synet, hørelsen og ikke mindst mellemgulvet, når den store raketmotor Tordenskjold slipper sine kræfter løs.

Arrangementet er åbent for alle interesserede. Mere information kan findes på www.raketvenner.dk , hvor der også er livestream af testen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094