23948sdkhjf

Dansk produktudvikling skal effektiviseres

Virksomheder som Terma og GN ReSound står sammen med Dansk Industri bag et kursusforløb, der skal opkvalificere ingeniørers kompetencer inden for udvikling af nye digitaliserede produkter.
DI ITEK lancerer nu et helt nyt kursusforløb med de bedste undervisere fra hele verden. Målgruppen er ingeniører og udviklingschefer i store danske koncerner, og et af emnerne er modeldrevet udvikling.

Formålet er at styrke og udruste danske virksomheder med nye metoder til udvikling af avancerede indlejrede it-teknologier. Ifølge chefkonsulent i DI, Henrik Valentin Jensen, er det en nødvendig disciplin, hvis danske virksomheder skal forblive i front, hvad angår innovative, digitaliserede løsninger.

- Fremtidens produkter stiller enormt høje krav til digitaliserede teknologier og indlejrede systemer, og vi ser, at indgående viden på området er en mangelvare i danske virksomheder. Hvis ikke vi går ind og videreudvikler kompetencer på dette område, vil vi i fremtiden skulle hente ekspertisen i udlandet, siger han og fortsætter:

- Derfor har vi nu tilrettelagt kursusforløbet Masterclass i Modeldrevet Udvikling, som giver deltagerne værktøjer til at skabe avancerede teknologier via effektivisering af udviklingsforløbet. Resultatet bliver ressourceoptimering og udvikling af endnu bedre teknologi, end vi ser i dag.

Har behov for nye kvalifikationer
Formålet med kursusforløbet er at give deltagerne den nyeste viden om modeldrevet udvikling af komplekse indlejrede systemer. Ved først at arbejde i digitale modeller, før den fysiske model udformes, er det muligt at tilpasse løsningen undervejs og minimere overraskelser. Herved sikres bedre træfsikkerhed, kortere time-to-market og ikke mindst nogle langt mere kosteffektive udviklingsprojekter.

Adskillige store danske virksomheder, heriblandt Danfoss, Grundfos, Vestas, Terma og GN ReSound har længe efterspurgt opkvalificering af viden på området og har været med til at bane vejen for det kommende kursusforløb. Hos GN ReSound ser man initiativet som helt nødvendigt i forhold til at sikre danske virksomheders konkurrenceevne på det globale marked:

- I Danmark har vi en unik evne til at kombinere systemdiscipliner i en samlet løsning. Den evne skal vi videreudvikle for at kunne stå mål med den benhårde konkurrence, som vi blandt andet oplever fra det asiatiske marked. Vi ønsker at bidrage til, at dansk industri styrkes, og at vores konkurrenceevne skærpes. For at det kan ske, har vi behov for nye kvalifikationer, lyder det fra Lars Lindqvist, VP Software Development i GN ReSound.

Masterclass i Modeldrevet Udvikling består af to moduler, der afholdes i hhv. januar og februar på Gl. Vindige på Fyn. Kurset udbydes i samarbejde med Aalborg Universitet, og underviserne er inviteret fra USA, Sverige og Danmark med professor Kim Guldstrand Larsen fra Aalborg Universitet, der er en af de absolut førende personer i verden inden for indlejret software, i spidsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078