23948sdkhjf

Ambu køber amerikansk selskab

Medico-virksomheden har underskrevet en betinget aftale med Consort Medical PLC om at købe datterselskabet King Systems Inc.
Købsprisen er opgivet til 120 mio. dollars plus potentielle milepælsbetalinger på op til 50 mio. dollars betinget af kommercialiseringen og salgsudviklingen af et nyligt lanceret videolaryngoskop.

Ambu’s administrerende direktør, Lars Marcher, udtaler:

- Vi har været interesseret i King Systems i årevis, og den er det perfekte match. Købet indfrier de ambitiøse vækstmålsætninger fastlagt i GPS Four-strategien og skaber en spændende platform for den næste fireårige strategiperiode. Det vil styrke vores markedsposition inden for engangsløsninger til hospitals- og ambulancemarkedet, og vores produktportefølje i USA vil blive endnu stærkere. Vi vil også få tilført endnu en moderne og effektiv produktionsfacilitet, og dermed understøtte vores globale produktions-setup. Jeg er meget tilfreds med mulighederne ved at kombinere de to forretninger og tilføje størrelse og synergier til vores eksisterende forretning.

King Systems, etableret i 1977 og med ca. 400 ansatte, rapporterede for regnskabsåret til og med april 2012 en omsætning på 68,9 mio. dollars og et EBIT på 8,9 mio. dollars. På moderne produktionsfaciliteter i Indiana, USA, fremstiller King Systems et bredt udvalg af medicotekniske produkter, der bruges på hospitaler og i præ-hospitalsituationer til at etablere og sikre patienters luftveje.
Læs mere om: Ambu
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109