23948sdkhjf

Sundhedspris og ISO-certificering til Seritronic

Mens medarbejderne hos Seritronic i Støvring torsdag kunne juble over sundhedspris, sætter nordjyderne kursen mod øget globalisering med spritny kvalitetscertificering.
Mindre end en uge efter, Seritronic modtog det synlige bevis på, at den nordjyske virksomhed i Støvring nu er blevet kvalitetscertificeret efter ISO 9001 standarden, er der igen fest i kantinen.
I dag har nordjyderne nemlig haft besøg af en delegation fra Dansk Firmaidrætsforbund, der har overrakt marketingskonsulent Marianne Helms forbundets årlige Kong Gulerod-pris. Marianne Helms blev udvalgt blandt 247 indstillede personer.

Medarbejderen er blevet anerkendt for sit utrættelige arbejde med at forbedre sundheden på arbejdspladsen, hvilket har skabt øget trivsel og motivation blandt medarbejderne og direkte ført til et markant lavere sygefravær.

Alle møder krav om certificering
Mens sundhedsprojektet rækker indad, er kvalitetscertificeringen i høj grad et signal til omverdenen i almindelighed og globaliseringen i særdeleshed.

Teknisk direktør i konsulent- og rådgivningsvirksomheden MANconsult Danmark, Poul H. Nielsen, der har bistået Seritronic i arbejdet hen imod en certificering, kalder initiativet bemærkelsesværdigt.

- Det er bemærkelsesværdigt, at en virksomhed, mens krisen banker på, har modet, evnen og viljen til at gennemføre et så omfattende projekt, hvor samtlige arbejdsgange og arbejdsprocesser skal beskrives og dokumenteres, men jeg mener også, at det tjener som eksempel til efterfølgelse for andre danske virksomheder med globale ambitioner, for før eller siden vil alle blive konfronteret med et krav om certificering - en tendens vi ser i mange brancher, siger han.

Et ønske fra store kunder
Hos Seritronic bekræfter salgsdirektør Hans Henrik Pedersen, at nordjyderne har mærket et pres fra især de store udenlandske kunder.

- Det er ikke fordi, vi ikke har haft et kvalitetsstyringssystem på højde med ISO standarden. Det begyndte vi at arbejde med for adskillige år siden. Vi har blot ikke fået systemet tillempet kravene til en certificering. Det har vi nu, og dermed imødekommer vi et ønske fra især mange af vore store udenlandske kunder, men jeg er overbevist om, at alle vil få glæde af det, forklarer han.

Hans Henrik Pedersen oplyser, at arbejdet hen imod certificeringen tog omkring et år.

Forretningsgange effektiviseres
For Poul H. Nielsen udgør imødekommelsen af kundekrav blot den ene vinkel af en certificering.

- En anden og nok så vigtigt vinkel er, at arbejdet giver dig lejlighed til at effektivisere dine forretningsgange. Gennem arbejdet med en certificering kommer du virkelig på tværs af alle forretningsgange og finder problemstillinger, du ikke troede eksisterede. Mange traditionelle effektiviseringer omhandler et afgrænset område af virksomheden, men her bliver alle problemstillinger endevendt, og du står med en mere solid platform. Man kan sige, at virksomheder, der gør som Seritronic - de tror på fremtiden, tilføjer han.

Det er Norske Veritas, der har forestået certificeringen af Seritronic.

Om Seritronic
Virksomheden blev etableret for snart 13 år siden i Støvring syd for Aalborg. Der er tale om en højteknologisk virksomhed, der blandt andet kombinerer serigrafi teknologien med elektronik.

Seritronic er underleverandør af betjeningspaneler, folier, acrylfronte, plastskilte og de såkaldte mekatronikløsninger til en række af landets mest kendte virksomheder. Oftest udvikles de nye løsninger i et innovations-samarbejde med kunderne. Typiske kunder finder man i elektronik-, maskin-, medico- og forsvarsindustrien.

Seritronic har tre grundlæggere; Hans Spliid Hansen, Birgitte Helenius og Hans Henrik Pedersen. De udgør en sideordnet direktion. Der er 54 medarbejdere.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078