23948sdkhjf

Systematic og IBM bejler til kæmpeordre

Som den eneste leverandør af en dansk it-sundhedsplatform er Systematic med i feltet af mulige leverandører af en ny it-platform til Region Hovedstaden og Region Sjælland.
Region Hovedstaden og Region Sjælland står i det kommende år over for at skulle vælge en ny it-platform, der skal erstatte en række af de nuværende kliniske systemer på de to regioners sygehuse.

Den løsning vil IBM og Systematic gerne byde ind på, og de to virksomheder er klar med en it-sundhedsplatform, der skal erstatte kernefunktionaliteten i de nuværende kliniske systemer på sygehusene i Region Hovedstaden og Region Sjælland. Platformen giver nye muligheder for kommunikation, patientinddragelse og samarbejde på tværs af sektorer.

Afprøvet i Region Midtjylland
Kernen i Systematics it-sundhedsplatform udgøres af Systematics EPJ (elektronisk patientjournal) Columna. Den er udviklet af og til danske klinikere og gennem flere år har været i brug på sygehusene i Region Midtjylland, som med sine 1,25 millioner indbyggere er Danmarks næststørste region. I Region Midtjylland er der 10.000 daglige brugere af Columna, som hver dag foretager 100.000 journallæsninger, mere end 30.000 medicinadministrationer og håndterer ca. 40.000 laboratoriesvar.

Hvis Region Hovedstaden og Region Sjælland vælger samme platform som Region Midtjylland, vil potentialet ifølge Systematic være betydeligt: Tre samarbejdende regioner vil opnå stordriftsfordele og betydelige synergier ved at investere i én, fælles løsning, både med hensyn til driftsomkostninger, vedligeholdelse og videreudvikling.

Både patienters og klinikeres mobilitet vil være understøttet ved en tværregional it-sundhedsplatform: Patienternes oplysninger vil være tilgængelige på tværs af regionernes sygehuse, og klinikerne vil opleve at arbejde med samme it-værktøj uanset arbejdssted.

Dansk sundheds-it som internationalt fyrtårn
Den tilbudte it-sundhedsplatform udspringer af mange års erfaring i at udvikle og implementere it-løsninger i tæt samarbejde med aktørerne i det danske sundhedsvæsen. Danmark er internationalt anerkendt for sin brug af it i sundhedsvæsenet, og der opleves stor interesse fra udlandet for it-sundhedsplatformen.

- Jeg er overbevist om, at en dansk-udviklet it-sundhedsplatform, som understøtter den patientnære, kliniske praksis, er det bedste skandinaviske bud på en ny, sammenhængende sundhedsplatform i Danmark, udtaler Henrik Jespersen, salgsdirektør for Healthcare, Systematic.

- Hos IBM ser vi samarbejdet med Systematic som særdeles vigtigt – dels komplementerer vi hinanden løsningsmæssigt, hvor IBM har særligt fokus på koordinering af tværsektorielle patientforløb samt analyseområdet, dels ser vi store eksportmuligheder forankret i dansk knowhow fra begge virksomheder, udtaler Henrik Wieland, Healthcare Industry Leader i IBM Danmark.

Yderligere to underleverandører er involveret i IBM’s og Systematics bud på en kommende it-sundhedsplatform til østdanskerne, nemlig den danske virksomhed Cetrea og Capgemini.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078