23948sdkhjf

Solidt Atea-regnskab

It-leverandøren vinder igen markedsandele og vokser mere end it-markedet generelt.
Ateas omsætning for 2012 endte på 5,705 mia. kr., hvilket svarer til en vækst på 3,5 procent sammenlignet med 2011. Driftsresultatet (EBITDA) voksede med 3,1 procent og endte på 280,9 mio. kr.

- Vi er selvfølgelig tilfredse med at kunne vise et så positivt resultat i et marked, hvor mange virksomheder er pressede, og hvor det marked, Atea opererer i, generelt faldt med mere end 4 procent ifølge IDC, siger administrerende direktør Lars Johansson.

- Det positive resultat er skabt gennem fokuseret arbejde med flere af vores strategiske indsatsområder. I begyndelsen af 2012 begyndte vi at tilbyde mange af vores løsninger som as-a-service-koncepter, hvor Atea som et alternativ til likviditetskrævende it-investeringer tilbyder en bred vifte af it-ydelser som en service med en lav startomkostning og en fast månedlig ydelse. Netop denne forretningsmodel er der stor efterspørgsel på blandt vores kunder, fordi det er økonomisk fordelagtigt, skalerbart, let at budgettere med, og så kræver det ingen store forhåndsinvesteringer, fortsætter han.

Overordnet set faldt det samlede hardwaremarked i Norden i 2012 med 8,3 procent, og særligt pc og server-markedet faldt med hele 15 procent. Atea går dog mod denne tendens med en vækst i 2012 på 1,3 procent. Atea forventer enstemmigt med IDC, at pc- og server-markedet fortsat vil falde i 2013 til fordel for markedet for smartphones og tablets.

- I dag har Atea en markedsandel inden for mobility på mere end 30 procent. Vi oplever, at brugerne investerer mere i mobile enheder, hvilket delvis kan mærkes på pc-salget. Den samlede forretning bliver dog større, blandt andet fordi brugerne typisk skifter deres smartphones og tablets ud hyppigere. Derfor ser vi stadig et meget fornuftigt marked, og dertil kommer, at Atea har udviklet en efterspurgt rådgivningsdel på området, da mobile enheder stiller en række større krav til virksomhedernes it-infrastruktur, siger Lars Johansson.

Fremadrettet forventer IDC en vækst i det nordiske it-marked i 2013 på 1,9 procent. Ateas målsætning er at fortsætte den gode udvikling og placere sig et stykke over den generelle vækst og dermed fortsætte med at vinde markedsandele.
Læs mere om: ATEA
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078