23948sdkhjf

Eksportprogram for virksomheder har målbar effekt

Eksportprogram for små og mellemstore virksomheder skaber resultater på rekordtid, meddeler Eksportrådet.
Den første foreløbige effektopgørelse af Vitus-programmet fra Eksportrådet viser, at de små og mellemstore virksomheder, som deltager, på rekordtid opnår både øget eksport og ansætter flere medarbejdere.

Konkret har virksomhederne i de første seks runder ved udgangen af 2012 samlet øget deres eksport med i alt ca. 115 mio. kr. og skabt mere end 100 nye jobs. Mange af Vitus-virksomhederne i programmet forventer i år at fordoble eksporten til det udvalgte marked.

Eksport til vækstmarkeder nødvendig
Handelsminister Pia Olsen Dyhr udtaler:

- 90 pct. af den globale vækst i de kommende år ventes at blive skabt på markeder uden for Europa. Det er ofte mere besværligt at komme ud på disse markeder. Men hvis vi skal have noget at leve af i morgen, så skal flere eksportere mere til de nye vækstmarkeder. Man er som virksomhed i dag nødt til at overveje, om ens nuværende eksportmarked også eksisterer om fem år. Derfor må man også turde bevæge sig videre ud. Vitus-programmet har bevist sin værdi for små- og mellemstore virksomheder i forhold til at trænge ind på de nye vækstmarkeder.

Helt konkret lykkedes det Vitus-virksomheder at komme ind på et nyt eksportmarked og opnå en omsætning allerede det første år. For halvdelen af virksomhederne betød det en omsætning på mellem 2-5 mio. kr. på det nye eksportmarked.

Hurtigere indtrængning på markedet
Den foreløbige opgørelse viser også stor sandsynlighed for yderligere vækst de følgende år. Virksomhederne siger, at de via deltagelse i Vitus-programmet har opnået markant hurtigere indtrængning på markedet.

Herudover har virksomhederne også en vækst i antal ansatte. Virksomhederne har på baggrund af Vitus-deltagelsen skabt mere end 100 arbejdspladser, og det tal forventes at stige yderligere.

Fredag, den 1. marts er der deadline for at deltage i det 9. og foreløbigt sidste Vitus-program med plads til 10 virksomheder. De første virksomheder startede i august 2010, og siden er nye hold startet hvert halve år.

Baggrund:
Vitus-programmet (efter søfareren Vitus Bering) er for særligt udvalgte små og mellemstore virksomheder, der kan ekspandere globalt. Virksomheden skal have erfaring med eksport, men højst 150 millioner kroner i omsætning samt mellem 5 og 150 ansatte.

Den foreløbigt sidste ansøgningsrunde slutter fredag, den 1. marts og har fokus på vækstmarkeder (uden for EU, EFTA, Nordamerika og Oceanien). 10 virksomheder kan deltage. Kernen i programmet (Vitus Vækst) er solid forberedelse og benhård eksekvering i et intensivt parløb mellem virksomhed og en erfaren eksportrådgiver bosat på det af virksomheden udvalgte marked. Rådgiveren hjælper med eksportstrategi og at gennemføre den i praksis.

Målet er at skabe en ny eksportsucces på et fjernmarked på under 15 måneder. Det koster 97.125 kr. at deltage. For det får virksomheden blandt andet 300 rådgivningstimer til en værdi på 277.500 kr. samt undervisning og workshops i Danmark.
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.047