23948sdkhjf

Tema: Elektronikbranchen, Kina og de sjældne jordarter

Electronic Supply samler ugens artikler om Kinas dominans inden for sjældne jordarter og betydningen af dette for elektronikbranchen.
Kina står for langt størstedelen af udvindingen af sjældne jordarter i verden.

Flere af disse er yderst essentielle for den globale elektronikindustri, og det giver Kina en unik magtposition på markedet.

Electronic Supply har derfor belyst emnet om Kina og de sjældne jordarter i denne uge fra forskellige vinkler.

Det er der kommet fire artikler ud af, mens flere kan være i støbeskeen afhængigt af, hvordan tingene udvikler sig.

Eksempelvis er man i øjeblikket ved at undersøge, om det i fremtiden vil være muligt at fremskaffe de sjældne jordarter fra det store Kvanefjeld på Grønland, ligesom sagen mod Kina fortsat verserer ved Verdenshandelsorganisationen.

Electronic Supply hører også gerne fra branchefolk, der har oplevelser med Kina og importen af de sjældne jordarter.

Henvendelser er som altid velkomne på mail .

Mandag
- Jeg vurderer klart, at det påvirker branchen allerede nu. Men i fremtiden vil det blive endnu mere, siger Casper Venbjerg Hansen, konsulent med speciale i råstoffer hos Dansk Industri.
Læs historien.

Tirsdag
Kina reducerede sidste år sin eksport af sjældne jordarter med 40 procent, og det har fået EU til at hamstre på vegne af elektronikindustrien.
Læs historien.

Onsdag
- På den ene side ser vi generelle tendenser i kommunikationen med vores kinesiske leverandører om ”stigende priser” og ”svær markedssituation”. På den anden side er vi udmærket klar over – eller fornemmer i hvert tilfælde – at der er en vis portion ”bluff” involveret. Verdensmarkedssituationen er, som du ved, lidt tilbageholdende og forsigtig på indkøbssiden, og det rammer alle disse leverandører, som forsøger sig med alle midler, siger han.
Læs historien.

Torsdag
- De, der har ressourcerne, har også magten. Og der findes vel næsten intet område, hvor det er så tydeligt, som det er med de sjældne jordarter. Det er næsten lige meget, hvordan man laver regelsættet, så vil Kina sidde i en fordelagtig position, konstaterer Nis Høyrup Christensen, konsulent ved DI med speciale i kinesiske forhold.
Læs historien.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078