23948sdkhjf

Nibe Elektronik trodser finanskrisen

Den nordjyske elektronikproducent udvider og ændrer samtidig navn til det mere mundrette NECAS.
Mens mange virksomheder i branchen er flygtet til lavtlønsområderne østpå, har NECAS opnået succes ved at blive og specialisere sig i produktion af mindre, men avancerede underleverandørordrer til produkter, der sælges verden over.

Netop derfor er det ikke blot lykkedes for virksomheden at opretholde beskæftigelsen, man har udvidet den i takt med stabile stigninger i omsætning og overskud år for år, trods store investeringer i produktionsfaciliteter. Eller måske netop derfor. Senest har man valgt at etablere en helt ny fabrik, som er under opførelse i Støvring nord for Aalborg.

- Der er behov for, at nogen bevarer troen på fremtiden. Og her på NECAS har vi god grund til det, forklarer administrerende direktør Ib Gosmer. Han glæder sig også over, at NECAS-ejeren, Hans Jørgen Jensen, Pandrup A/S, har godkendt at lægge den nye produktionsadresse i Støvring-området, ligesom den hidtidige, der har tjent virksomheden godt i 21 år. Den nye adresse er Juelstrupparken 9, nær motorvejen.

Udover en stadig større ordretilgang har NECAS også behov for at få plads til stadig mere laboratorielignende rentmiljø-områder, hvor monteringen af de allermindste komponenter kan foregå med de finjusterede robotter.

NECAS er samtidig blevet stadig mere lagerførende ud i blandt andet kabinetter og chassiser. Kunderne foretrækker stadigt oftere, at NECAS selv samler en stadig større del af hele varen, efter virksomheden har produceret elektronikken. De processer kræver også mere lagerplads. Fx samles JAMO’s absolutte flagskib ud i eksklusive gulvhøjtalere også på NECAS rundt om det avancerede delefilter, som virksomheden har produceret.

Den nordjyske virksomhed har i dag ca. 30 ansatte. Den nye fabrik, der åbnes til august, får i første omgang et fabriksareal på ca. 2.500 kvadratmeter mod 1.500 kvadratmeter i den nuværende. Og så er der afsat plads og forberedt en fase 2-udvidelse, hvis den bliver nødvendig.

Samtidig med opførelsen af den nye fabrik har man valgt at lancere navneskiftet, hvor det hidtidige; Nibe Elektronik Center A/S er blevet skiftet ud med NECAS.

- Vi er stadig stolte af vores lokale forankring, men det lange navn må dog heller ikke blive en direkte hæmsko, fordi vores kunder har svært ved at håndtere det globalt. Med det nye navn forsøger vi på en gang at placere os i en global verden og fortsat signalere forankringen i det lokale, slutter Ib Gosmer. Virksomheden blev oprindeligt stiftet i Nibe i 1982, men flyttede i 1988 de 20 km sydøstpå til Støvring.

Kilde: NECAS - http://www.necas.com

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079