23948sdkhjf

BB Electronics præsenterer rekordresultat og udvider i Horsens

Elektronikproducenten vokser trods finanskrisen og samler nu al dansk produktion i Horsens.
BB Electronics, der producerer elektronik til industri-, telekommunikation/it- og medico-segmenterne, flytter den nuværende produktion fra Give og samler alle danske aktiviteter under ét tag i Horsens, hvor virksomheden udvider med 2.500 kvadratmeter. Alle ansatte i Give kan beholde deres arbejde.

- Koncentrationen af den danske produktion i Horsens er både logisk og rationel og et naturligt led i bestræbelserne på konstant at forbedre virksomhedens konkurrenceevne i et krævende marked. Det gør vi bedst ved kun at have en fabrik i Danmark til fremstilling af produkter med højt teknologiindhold i små og mellemstore serier, mens fabrikken i Suzhou i Kina primært bruges til produkter med et højere lønindhold eller i de tilfælde, hvor BB Electronics’ kunder har Kina som deres andet hjemmemarked, forklarer Knud Andersen, administrerende direktør i BB Electronics.

Nye kunder og godt årsresultat
BB Electronics er i de seneste år trimmet gennem et omfattende LEAN-projekt. Der er investeret i ny teknologi og opført et Teknologicenter i forbindelse med hovedsædet i Horsens. Desuden er salgs- og markedsindsatsen på tværs af Skandinavien øget med nye salgskontorer i Västerås og Halmstad samt udbygning af kundeserviceorganisationen. Ligeledes er after sales aktiviteterne udbygget. Tilsammen initiativer der gør, at virksomheden trods krisen ser fortrøstningsfuldt på fremtiden.

- I regnskabsåret 2008 nåede BB Electronics A/S en omsætning på knap 710 mio. kr. og et overskud før skat på 22,4 mio. Driftsresultatet (EBITDA) blev på 54 mio. kr. og soliditetsgraden komfortabelt over 30 %. Det er meget tilfredsstillende, tiden taget i betragtning, siger Knud Andersen, der glæder sig over, at udviklingen i indeværende regnskabsår fortsætter positivt, og virksomheden er således foran budget i årets første tre måneder.

Resultatet hænger sammen med tilgangen af et stort antal nye kunder samt en meget positiv udvikling i samarbejdet med eksisterende kunder. Faktisk ser BB Electronics en række muligheder i den nuværende globale finanskrise.

- Mange virksomheder fokuserer lige nu på deres kernekompetencer. Det betyder, at de oftere outsourcer opgaver omkring produktion, logistikstyring og reparationer, som netop er vores speciale, forklarer Knud Andersen.

Mens flere i branchen er pressede, har Horsens-virksomheden en sund økonomi.

- Vi fornemmer, at det er vigtigt for mange, når de skal vælge en fremtidig samarbejdspartner, konstaterer Knud Andersen og fortsætter:

- Der er jo tale om samarbejdsforhold af længerevarende karakter, og derfor er det selvsagt nødvendigt, at man som kunde kan regne med, at den valgte partner også er til stede næste år og har en økonomi, der tillader investeringer i udstyr og fortsat udvikling af kompetencer.

Kilde: BB Electronics - http://www.bbelectronics.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.065