23948sdkhjf

Fakta om udbudet

EU-nr
2015/S 141-259843
Offentliggjort
Udbudstype
Begrænset udbud

It-tjenester: rådgivning, programmeludvikling, internet og support


Bekendtgørelse om indgåede kontrakter

Tjenesteydelser

Direktiv 2004/18/EF

Del I: Ordregivende myndighed

I.1) Navn, adresser og kontaktpunkt(er)

KOMBIT A/S
2452452345
Halfdansgade 8
Att: Sanne Mi Poulsen
2300 København S
DANMARK
Telefon: +45 33349414
Mailadresse: smp@kombit.dk

Internetadresse(r):

Internetadresse for køberprofilen: http://eu.eu-supply.com/ctm/Supplier/CompanyInformation/Index/128748

Elektronisk adgang til oplysninger: http://eu.eu-supply.com/app/rfq/rwlentrance_s.asp?PID=137314&B=KOMBIT

I.2) Type ordregivende myndighed
Offentligt organ
I.3) Hovedaktivitet
Uddannelse
Andet: KOMBIT fungerer som indkøbscentral og indkøber IT-ydelser med danske kommuner som den primære målgruppe
I.4) Kontrakt indgås på andre ordregivende myndigheders vegne

Den ordregivende myndighed indkøber på andre ordregivende myndigheders vegne: ja

De danske kommuner

Del II: Kontraktens genstand

II.1) Beskrivelse
II.1.1) Betegnelse for kontrakten
Kontrakt om udvikling, drift, vedligehold og videreudvikling af en ejendomsskatte- og ejendomsbidragsløsning.
II.1.2) Kontrakttype og leverings- eller udførelsessted for bygge/anlægsarbejdet, varerne eller tjenesteydelserne
Tjenesteydelser
Tjenesteydelseskategori nr. 7: Edb-tjenesteydelser og hermed beslægtede tjenesteydelser
Hovedleverings- eller hovedudførelsessted for bygge- eller anlægsarbejde, varer eller tjenesteydelser: København S.

NUTS-kode DK0

II.1.3) Oplysninger om rammeaftale eller dynamisk indkøbssystem
II.1.4) Kort beskrivelse af kontrakten eller indkøbet/indkøbene
Ordregiver ønsker på vegne af alle landets kommuner at udbyde en kontrakt om udvikling, implementering, drift, support, vedligehold og videreudvikling af et IT-system til kommunernes beregning og opkrævning af ejendomsskat og ejendomsbidrag (herefter Systemet).
Konkurrenceudsættelsen og etableringen af Systemet sker som led i det fællesoffentlige Grunddataprogram. I forbindelse med Grunddataprogrammet vil alle oplysninger om fast ejendom blive samlet i autoritative grunddataregistre, henholdsvis Matrikelregisteret, Bygnings- og Boligregistret (BBR), Adresseregisteret (DAR), Ejerfortegnelsen og Tinglysningen (e-TL). Som følge heraf vil vedligeholdelsen af ejendomsgrunddata i Ejendomsstamregisteret (ESR) bortfalde og funktionaliteten til understøttelse af beregning og opkrævning af ejendomsskat og ejendomsbidrag skal understøttes af et nyt system.
Systemet skal kunne understøtte komplekse lovbestemte beregninger i forbindelse med opkrævning af ejendomsskat og ejendomsbidrag for ca. 2 100 000 ejendomme pr. år, svarende til beregning og opkrævning af ca. 28 mia. kr. årligt. Opkrævningen af ejendomsskat og ejendomsbidrag udgør en betragtelig del af de kommunale skatter og afgifter. Det er derfor et helt centralt element, at Systemet foretager korrekte beregninger og opkrævninger.
Omkring 500-600 kommunale sagsbehandlere (primære brugere) forventes at benytte Systemet, hvortil der kommer øvrige brugere i form af økonomimedarbejdere, informationsmedarbejdere m.fl.
Systemet skal understøtte de kommunale opgaver i forbindelse med beregning og opkrævning af ejendomsskat og ejendomsbidrag, på en brugervenlig og omkostningseffektiv måde.
Ejendomsskattebilletten og de dertilhørende beregninger er Systemets endelige produkt. Ejendomsskattebilletten er en ejendomsejers overblik og forklaring på en opkrævning af ejendomsskat og ejendomsbidrag. Derfor skal ejendomsskattebilletten være udformet, så beregninger og informationer fremstår tydeligt og forståeligt for den enkelte ejendomsejer. Dette vil være medvirkende til, at kommunerne efterfølgende får færre borgerhenvendelser.
Systemet forventes udviklet i en åben modulær arkitektur, og skal eksistere i en kontekst, hvor den kommunikerer med en lang række eksterne systemer, herunder fælleskommunale og fællesoffentlige systemer og registre (den fælleskommunale rammearkitektur, Digital Post, CPR m.fl.) og kommunale systemer (økonomi, udbetaling m.fl.). Anvendelsen af data fra eksterne systemer er kritisk for imødekommelsen af projektets formål.

Tilslutningen af Systemet til integrationer og den fælleskommunale rammearkitektur vil primært ske via Serviceplatformen (jf. https://www.serviceplatformen.dk) og Datafordeleren (jf. http://www.digst.dk/Loesninger-og-infrastruktur/Grunddata/Delprogrammerne/Faelles-Datafordeler). Leverandøren vil i udviklingsforløbet have behov for at etablere testmiljøer, samt i øvrigt deltage i planlægningen af tilslutningen.

Som led i udviklingen af Systemet vil leverandøren skulle samarbejde med tredjeparter ang. integrationer og test med eksterne systemer.
Yderligere vil der som led i udviklingen af Systemet skulle konverteres data fra eksisterende systemer. Ordregiver sikrer aftale med den nuværende leverandør om udtræk af data.
Herudover indeholder kontrakten undervisning af kommunernes brugere samt udrulning af Systemet til 98 kommuner.
KOMBIT er kontraktholder på vegne af alle landets kommuner. KOMBIT stiller derfor Systemet til rådighed for alle kommunerne, når det er færdigudviklet. Som del af kontrakten vil Systemet således skulle udrulles til samtlige kommuner.
Efter overtagelse vil leverandøren skulle videreudvikle Systemet på baggrund af KOMBITs bestillinger. Videreudviklingen vil forventeligt omfatte ændringer i lovgivning mv., og løbende forbedringer af funktionalitet samt integrationer.
Beregning og opkrævning af ejendomsskat og ejendomsbidrag er af stor samfundsmæssig betydning, hvorfor Systemet er forretningskritisk for kommunerne. Ordregiver vil derfor stille høje krav til driftsafviklingen. Driftsopgaven består af flere væsentlige elementer. Først og fremmest skal systemet drives, supporteres og vedligeholdes i overensstemmelse med ITIL v3 eller tilsvarende. Dernæst må leverandøren forvente, grundet systemets forretningskritiske karakter, at indtage en central rolle i forhold til at sikre stabil drift, herunder høje oppetider og korte svartider. Det vil yderligere sige, at leverandøren skal indtræde i en supportrolle og sikre koordinering, samarbejde og opfølgning i forhold til tredjepartsleverandører af data og funktionalitet, som ordregiver har indgået aftale med, for dermed at sikre den aftalte service. Yderligere skal leverandøren varetage den daglige support af Systemets primære brugere.
Leverandøren skal være opmærksom på, at kontrakten indeholder en tredeling af driftsopgaverne i henholdsvis Infrastrukturdrift, Applikationsdrift og Applikationsvedligehold. Opdelingen er et led i KOMBITs driftsstrategi og skal sikre, at KOMBIT i kontraktperioden kan opsige dele af driftsleverancen. KOMBIT ønsker dermed at opnå sammenhængende og driftsstabile tværgående systemer
Det skal bemærkes, at driften mv. af Systemet sker i henhold til persondatalovens § 41, stk. 4, hvilket vil sige, at behandling af visse data skal ske i Danmark i henhold til praksis fra Datatilsynet.

Yderligere information vedrørende kontrakten kan findes på http://www.kombit.dk/skatogbidrag, hvor et udkast til en del af det kommende udbudsmateriale ligeledes kan findes.

II.1.5) CPV-glossaret (common procurement vocabulary)

72000000, 72200000, 72220000, 72227000, 72230000, 72300000, 72310000, 72312000, 72320000

II.1.6) Oplysninger om WTO-aftalen om offentlige indkøb
Dette udbud er omfattet af WTO-aftalen om offentlige indkøb: ja
II.2) Kontraktens/kontrakternes endelige samlede værdi
II.2.1) Kontraktens/kontrakternes endelige samlede værdi

Del IV: Procedure

IV.1) Type procedure
IV.1.1) Type procedure
Begrænset
IV.2) Tildelingskriterier
IV.2.1) Tildelingskriterier
Det økonomisk mest fordelagtige bud vurderet på grundlag af
1. Systemets kvalitet. Vægtning 45
2. Driftsydelsernes kvalitet. Vægtning 20
3. Leverancesikkerhed. Vægtning 25
4. Pris. Vægtning 10
IV.2.2) Oplysninger om elektronisk auktion
IV.3) Administrative oplysninger
IV.3.1) Sagsnummer hos den ordregivende myndighed
IV.3.2) Har der været tidligere offentliggørelse(r) om samme kontrakt?

Udbudsbekendtgørelse

Bekendtgørelsens nummer i EUT: 2015/S 32-054234 af 14.2.2015

Del V: Kontrakttildeling

Kontrakt nr.: 1 Delaftale nr.: 1 - Betegnelse: Kontrakt om udvikling, drift, vedligehold og videreudvikling af en ejendomsskatte- og ejendomsbidragsløsning
V.1) Dato for beslutningen om kontrakttildeling:
9.7.2015
V.2) Oplysninger om tilbud
Antal modtagne bud: 5
V.3) Navn og adresse på den økonomiske aktør, som der er truffet afgørelse om at indgå kontrakt med

CSC Scandihealth A/S
P.O. Pedersens Vej 2
8200 Århus N
DANMARK

V.4) Oplysninger om kontraktens værdi
Kontraktens oprindeligt anslåede samlede værdi:
Værdi: 150 000 000 DKK
Eksklusive moms
V.5) Oplysninger om underentreprise
Kontrakten forventes at ville blive givet i underentreprise: nej

Del VI: Supplerende oplysninger

VI.1) Oplysninger om EU-midler
Kontrakten vedrører et EU-finansieret projekt og/eller program: nej
VI.2) Yderligere oplysninger:
VI.3) Klageprocedurer
VI.3.1) Organ med ansvar for klageprocedurerne

Klagenævn for Udbud
Dahlerups Pakhus, Langelinie Allé 17
2100 København Ø
DANMARK
Mailadresse: klfu@erst.dk
Telefon: +45 35291000
Internetadresse: http://www.klfu.dk

VI.3.2) Indgivelse af klager
Præcise oplysninger om klagefrist(er): I henhold til lov nr. 492 af 12.5.2010 om håndhævelse af udbudsreglerne mv. (med senere ændringer) gælder følgende klagefrister i relation til gennemførelse af udbud.
En klage over ikke at være blevet prækvalificeret skal være modtaget i klagenævnet inden 20 kalenderdage regnet fra dagen efter den dag, hvor ordregiver har afsendt en underretning om, hvem der er blevet prækvalificeret.
Andre klager skal være modtaget i klagenævnet inden:
1) 45 kalenderdage efter, at ordregiver har offentliggjort en bekendtgørelse i Den Europæiske Unions Tidende om, at ordregiver har indgået kontrakt. Fristen regnes fra dagen efter den dag, hvor bekendtgørelsen er blevet offentliggjort.
2) 30 kalenderdage regnet fra dagen efter den dag, hvor ordregiveren har underrettet de berørte tilbudsgivere om, at en kontrakt baseret på en rammeaftale med genåbning af konkurrencen eller et dynamisk indkøbssystem er indgået, hvis underretningen har angivet en kort redegørelse for de relevante grunde for beslutningen.
3) 6 måneder efter at ordregiveren har indgået en rammeaftale regnet fra dagen efter den dag, hvor ordregiveren har underrettet de berørte ansøgere og tilbudsgivere.
VI.3.3) Tjeneste, hvor der kan fås oplysninger om indgivelse af klager

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen
Carl Jacobsens Vej 35
2500 Valby
DANMARK
Mailadresse: kfst@kfst.dk
Internetadresse: http://www.kfst.dk

VI.4) Dato for afsendelse af denne bekendtgørelse:
21.7.2015

Send til en kollega

0.031