23948sdkhjf

Fakta om udbudet

EU-nr
2016/S 126-225258
Offentliggjort
04.07.2016
Udbudstype
Begrænset udbud

Udbyder

Moderniseringsstyrelsen

Vindere

Kontrakt om etablering og tilrådighedsstillelse af en fællesstatslig HR-Løsning.

(14.06.2017)
Miracle A/S
Borupvang 2C
2750 Ballerup

Kontrakt om etablering og tilrådighedsstillelse af en fællesstatslig HR-Løsning


Moderniseringsstyrelsen

Udbudsbekendtgørelse

Tjenesteydelser

Direktiv 2014/24/EU

Del I: Ordregivende myndighed

I.1) Navn og adresser
Moderniseringsstyrelsen
10 21 32 31
Landgreven 4, Postboks 2193
København K
1017
Danmark
Telefon: +45 33928000
E-mail: HR-projektet@modst.dk
Fax: +45 33928896
NUTS-kode: DK011

Internetadresse(r):

Overordnet internetadresse: www.modst.dk

I.2) Fælles udbud
I.3) Kommunikation
Udbudsmaterialet er gratis, ubegrænset og fuldt tilgængeligt på: https://www.ethics.dk/asp5/qualify/modst_0102_20160602.nsf
Yderligere oplysninger fås på den ovennævnte adresse
Bud eller ansøgninger om deltagelse skal sendes elektronisk via: https://www.ethics.dk/asp5/qualify/modst_0102_20160602.nsf
Bud eller ansøgninger om deltagelse skal sendes til den ovennævnte adresse
I.4) Type ordregivende myndighed
Ministerium eller en anden myndighed på nationalt plan eller forbundsplan, herunder regionale eller lokale afdelinger
I.5) Hovedaktivitet
Generelle offentlige tjenester

Del II: Genstand

II.1) Udbuddets omfang
II.1.1) Betegnelse:

 

Kontrakt om etablering og tilrådighedsstillelse af en fællesstatslig HR-Løsning.

 

II.1.2) Hoved-CPV-kode
72000000
II.1.3) Kontrakttype
Tjenesteydelser
II.1.4) Kort beskrivelse:

 

Moderniseringsstyrelsen ønsker at anskaffe en fællesstatslig HR-Løsning til organisationsstyring og personaleadministration for statslige myndigheder og statslige selvejende institutioner. Den udbudte kontrakt vedrører etablering, tilrådighedsstillelse og implementering af Løsningen i en række statslige myndigheder og selvejende institutioner. Tilrådighedsstillelsen omfatter bl.a. drift, support og vedligeholdelse. Organisationsstyring og personaleadministration håndteres i nogle ministerområder via koncernfælles administration for en del eller alle institutioner på ministerområdet. Moderniseringsstyrelsen ønsker en tidsvarende og brugervenlig standardløsning, der løbende vedligeholdes og udvikles i takt med standarder og bedste praksis på markedet. Løsningen skal understøtte organisationsstyring, personaleadministrative processer og håndtering af effekter. Løsningen er nærmere beskrevet i punkt II.2.4).

 

II.1.5) Anslået samlet værdi
Værdi eksklusive moms: 200 000 000.00 DKK
II.1.6) Oplysninger om delkontrakter
Kontrakten er opdelt i delkontrakter: nej
II.2) Beskrivelse
II.2.1) Betegnelse:
II.2.2) Supplerende CPV-kode(r)
48450000
II.2.3) Udførelsessted
NUTS-kode: DK01
Hovedudførelsessted:

 

Hovedstaden.

 

II.2.4) Beskrivelse af udbuddet:

 

1. Baggrund og formål:

Formålet med løsningen er at øge kvaliteten i den statslige organisationsstyring og i de personaleadministrative processer samt at effektivisere opgavevaretagelsen. Løsningen skal sikre et effektivt kontrol- og godkendelsesflow for personaleadministrative processer.

Løsningen vil blive anvendt obligatorisk af ca. 130 statslige institutioner samt 9 selvejende institutioner, svarende til ca. 60 000 aktive medarbejdere. Det samlede antal aktive medarbejdere, som Moderniseringsstyrelsen forpligter sig til at tilslutte løsningen, er imidlertid ca. 80 000. De ca. 80 000 aktive medarbejdere anses for at udgøre den væsentligste del af kontraktens værdi. Herudover kan selvejende institutioner, som ikke er forpligtede til at anvende løsningen, frivilligt tilslutte sig løsningen gennem en option om op til yderligere 85 000 aktive medarbejdere.

2. Kontrakten omfatter følgende ydelsesområder:

A) Software-as-a-Service:

En tidssvarende og brugervenlig standardløsning, som drives af tilbudsgiveren (også benævnt SaaS, Software-as-a-Service, eller »on demand«), hvor der ikke foretages væsentlige tilpasninger udover de nødvendige integrationer.

Løsningen skal være webbaseret, så brugerne kan tilgå løsningen med en browser, og brugerne skal effektivt kunne gennemføre mindre komplekse operationer i løsningen på brugergrænseflader beregnet til mobile enheder som smartphones og tablets.

Løsningen skal understøtte strategiske HR-opgaver som organisationsstyring samt core HR-opgaver som tiltrædelse, administration og fratrædelse.

Løsningen skal understøtte administration på tværs af ministerier og styrelser, herunder understøtte overholdelsen af de særlige krav, der stilles til sikkerhed i forbindelse med persondata, inkl. datahåndtering.

Løsningen skal sikre integrationer til andre systemer og data. Løsningen skal således integrere til bl.a. Statens Lønsystem (SLS), Navision Stat og Active Directory samt kunne integreres til en stor variation af lokale fagsystemer, herunder sikre de nødvendige integrationsflader med henblik på at indhente eller eksportere data fra de relevante kildesystemer eller lokale systemer.

Løsningen skal kunne håndtere gældende regler og offentlige aftaler i Danmark, herunder lovgivning, fællesoverenskomster, overenskomster og organisationsaftaler samt rolle- og rettighedsstyring, workflow og rapportering.

B) Implementering:

Tilbudsgiveren skal levere implementeringsværktøjer og -processer, således at Moderniseringsstyrelsen i videst muligt omfang bliver i stand til at implementere løsningen, og som også senere sætter styrelsen i stand til selv at kunne lave nye opsætninger eller ændringer af de eksisterende opsætninger med mindst muligt tidsforbrug.

Tilbudsgiveren skal levere uddannelses- og vejledningsmaterialer, som indebærer, at Moderniseringsstyrelsen er i stand til at undervise institutionerne, samt at brugere i løbet af kort tid er i stand til at anvende løsningen, fx via e-learning eller andre let tilgængelige værktøjer.

C) Tilrådighedsstillelse:

Tilbudsgiveren skal levere drift, vedligeholdelse og support af løsningen, herunder forebyggende vedligehold, fejlretning og 2. level support.

D) Konsulentydelser og videreudvikling:

Tilbudsgiveren skal levere videreudvikling af løsningen, som bl.a. omfatter etablering af yderligere integrationer og ændringer i etablerede integration samt konsulentydelser, f.eks. i form af hjælp med tilpasninger af løsningen.

Tilbudsgiveren skal i mindre omfang tilbyde andre konsulentydelser i tilknytning til løsningen, f.eks. til rådgivning og uddannelse af styrelsens ansatte.

 

II.2.5) Tildelingskriterier
Prisen er ikke det eneste tildelingskriterium og alle kriterier er udelukkende anført i udbudsdokumenterne
II.2.6) Anslået værdi
Værdi eksklusive moms: 200 000 000.00 DKK
II.2.7) Varighed af kontrakten, rammeaftalen eller det dynamiske indkøbssystem
Varighed i måneder: 48
Denne kontrakt kan forlænges: nej
II.2.9) Oplysning om begrænsningen af antallet af ansøgere, der vil blive opfordret til at afgive bud eller deltage
Forventet antal ansøgere: 5
Objektive kriterier for valg af det begrænsede antal ansøgere:

 

Begrænsning af ansøgere, der opfordres til at afgive tilbud, sker efter vurdering af, hvilke ansøgere der har dokumenteret de mest relevante leverancer af de ydelser, som kontrakten omfatter, jf. beskrivelsen i punkt II.2.4), nr. 2, litra A-C.

 

II.2.10) Oplysninger om alternative tilbud
Alternative tilbud vil blive taget i betragtning: nej
II.2.11) Oplysninger om optioner
Optioner: ja
Beskrivelse af optioner:

 

Tilslutning af ikke-forpligtede institutioner.

 

II.2.12) Oplysninger om elektroniske kataloger
II.2.13) Oplysninger om EU-midler
Udbuddet vedrører et EU-finansieret projekt og/eller program: nej
II.2.14) Yderligere oplysninger

Del III: Juridiske, økonomiske, finansielle og tekniske oplysninger

III.1) Betingelser for deltagelse
III.1.1) Egnethed til at udøve en erhvervsaktivitet, herunder krav om optagelse i erhvervs- eller handelsregistre
Liste over og kort beskrivelse af betingelser:

 

Der stilles ikke krav om optagelse i erhvervs- eller handelsregistre.

 

III.1.2) Økonomisk og finansiel kapacitet
Liste over og kort beskrivelse af udvælgelseskriterier:

 

Liste over og kort beskrivelse af udvælgelseskriterier:

Ansøger skal vedlægge det fælles europæiske udbudsdokument med angivelse af følgende oplysninger:

— Ansøgers samlede årsomsætning i det seneste disponible regnskabsår.

— Ansøgers egenkapital i det seneste disponible regnskabsår.

Ansøger skal endvidere benytte det fælles europæiske udbudsdokument som foreløbigt bevis for, at ansøgeren opfylder de nedenfor anførte minimumskrav til egnethed, samt hvordan ansøgeren opfylder de objektive og ikke-diskriminerende kriterier for udvælgelse, jf. udbudslovens § 148, stk. 1, jf. § 145, stk. 2. Før ordregivers beslutning om tildeling af kontrakten, skal den tilbudsgiver, som ordregiver har til hensigt at tildele kontrakten til, fremlægge dokumentation for de oplysninger, der er afgivet i det fælles europæiske udbudsdokument i henhold til udbudslovens §§ 151-152, jf. § 154. Der henvises til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens vejledning herom.

Der skal i den forbindelse fremlægges følgende dokumentation:

Erklæring om virksomhedens samlede omsætning det seneste disponible regnskabsår, afhængigt af hvornår virksomheden blev etableret eller startede sin virksomhed, hvis tallene for denne omsætning foreligger. Ved en sammenslutning af virksomheder (f.eks. et konsortium) skal oplysningerne afgives for hver af de deltagende virksomheder i sammenslutningen.

Virksomhedens balance eller uddrag heraf det seneste disponible regnskabsår, såfremt offentliggørelse af balancen er lovpligtig i det land, hvor virksomheden er etableret, eller anden dokumentation for egenkapitalens størrelse. Ved en sammenslutning af virksomheder (f.eks. et konsortium) skal oplysningerne afgives for hver af de deltagende virksomheder i sammenslutningen.

Baserer en virksomhed sig på andre enheders formåen (f.eks. et moder-, søsterselskab eller en underleverandør) uanset den juridiske karakter af forbindelserne mellem virksomheden og disse andre, skal virksomheden i givet fald fuldt ud godtgøre, at kunne råde over de ressourcer, der er nødvendige til opfyldelse af kontrakten ved at fremlægge en støtteerklæring eller anden dokumentation, der godtgør, at ansøgeren eller tilbudsgiveren faktisk råder over den nødvendige økonomiske og finansielle formåen. Støtteerklæringen eller dokumentationen skal godtgøre, at den pågældende enhed er juridisk forpligtet over for ansøgeren eller tilbudsgiveren. I modsat fald har ordregiver ikke mulighed for at lægge vægt på andre enheders formåen. Ordregiver har udarbejdet en skabelon til støtteerklæring, som ansøger kan benytte. Der gøres særskilt opmærksom på, at det af støtteerklæringen skal fremgå, at de pågældende enheder hæfter solidarisk med ansøger/tilbudsgiver for kontraktens opfyldelse, jf. udbudslovens § 144, stk. 6.

 

Mindstekrav til det niveau, der muligvis kræves:

 

Som mindstekrav kræves en samlet årlig omsætning på mindst 100 000 000 DKK i det seneste disponible regnskabsår. Såfremt ansøgeren baserer sig på andre enheders formåen, beregnes omsætningen som ansøgerens og disse andre enheders samlede omsætning i det seneste disponible regnskabsår. Ved en sammenslutning af virksomheder (f.eks. et konsortium) beregnes omsætningen som virksomhedernes samlede omsætning i det seneste disponible regnskabsår. Oplysningerne angives i det fælleseuropæiske udbudsdokument. Der henvises til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens vejledning herom.

Som mindstekrav kræves en positiv egenkapital i det seneste disponible regnskabsår. Såfremt ansøger baserer sig på andre enheders formåen, beregnes egenkapitalen som virksomhedens og disse andre enheders samlede egenkapital i det seneste disponible regnskabsår. Ved en sammenslutning af virksomheder (f.eks. et konsortium) beregnes egenkapitalen som deltagernes samlede egenkapital i det seneste disponible regnskabsår. Oplysningerne angives i det fælleseuropæiske udbudsdokument. Der henvises til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens vejledning herom.

 

III.1.3) Teknisk og faglig kapacitet
Liste over og kort beskrivelse af udvælgelseskriterier:

 

Ansøger skal vedlægge det fælles europæiske udbudsdokument med angivelse af følgende oplysninger:

En liste over de 5 betydeligste tilsvarende ydelser, jf. punkt II.2.4) nr. 2, litra A-C som ansøger har udført i løbet af de sidste 3 år, afhængigt af hvornår ansøger blev etableret eller startede sin virksomhed.

Ordregiver ser gerne, at listen indeholder følgende:

i. En kort, klar beskrivelse af leverancen, herunder med klar beskrivelse af, hvilke af de under punkt II.2.4), nr. 2, litra A-C anførte ydelsesområder, leverancen vedrørte samt hvorvidt leverancen vedrørte håndtering af gældende regler og offentlige aftaler, herunder lovgivning, fællesoverenskomster, overenskomster og organisationsaftaler samt rolle- og rettighedsstyring, og hvorvidt leverancen vedrørte strategiske HR-opgaver som organisationsstyring samt core HR-opgaver som tiltrædelse, administration og fratrædelse.

ii. Ansøgers rolle(r) i udførelsen af leverancen

iii. Tidspunkt for leverancens udførelse

iv. Navn på modtager af leverancen

v. Leverancens kontraktsum.

Der kan maksimalt angives 5 referencer uanset om ansøger er en enkelt virksomhed, om ansøger baserer sig på andre enheders tekniske formåen, eller om der er tale om en sammenslutning af virksomheder (f.eks. et konsortium).

Såfremt der angives et antal, der overstiger dette maksimum, vil der alene blive lagt vægt på de 5 første referencer. Angivelser her ud over vil der blive set bort fra.

Baserer en virksomhed sig på andre enheders formåen (f.eks. et moder-, søsterselskab eller en underleverandør) uanset den juridiske karakter af forbindelserne mellem virksomheden og disse andre, skal virksomheden i givet fald fuldt ud godtgøre, at kunne råde over de ressourcer, der er nødvendige til opfyldelse af kontrakten ved at fremlægge en støtteerklæring eller anden dokumentation, der godtgør, at ansøgeren eller tilbudsgiveren faktisk råder over den nødvendige tekniske og faglige formåen. Støtteerklæringen eller dokumentationen skal godtgøre, at den pågældende enhed er juridisk forpligtet over for ansøgeren eller tilbudsgiveren. I modsat fald har ordregiver ikke mulighed for at lægge vægt på andre enheders formåen.

Ordregiver har udarbejdet en skabelon til støtteerklæring, som ansøger kan benytte.

Ansøger vil ikke blive afkrævet yderligere dokumentation for teknisk og faglig kapacitet. Dog bemærkes, at ordregiver forbeholder sig ret til at kontakte den af ansøger angivne kunde med henblik på at få attesteret oplysningerne om referencen, herunder de for referencen angivne tidspunkter.

 

III.1.5) Oplysning om reserverede kontrakter
III.2) Kontraktbetingelser
III.2.1) Oplysninger om en bestemt profession
III.2.2) Kontraktudførelsesvilkår:

 

I kontrakten vil hensynet til samfundsansvar som formuleret i de konventioner, der ligger til grund for principperne i FN's Global Compact, og som formuleret i OECD's retningslinjer for Multinationale virksomheder, blive inddraget i relevant omfang.

Der vil desuden blive stillet kontraktmæssige krav i henhold til ILO-konvention 94 om arbejdsklausuler i offentlige kontrakter og cirkulære nr. 9471 af 30.6.2014, ligesom kontrakten vil omfatte sociale klausuler om uddannelses- eller praktikaftaler. Der henvises til »tillæg til udbudsbekendtgørelsen«, der er tilgængelig på den i punkt I.3) anførte hjemmeside, for en uddybning heraf. Der vil i udbudsmaterialet blive stillet krav om overholdelse af den til enhver tid gældende persondatalovgivning.

Såfremt ordren tildeles en sammenslutning af økonomiske aktører (f.eks. et konsortium), skal deltagerne i sammenslutningen påtage sig solidarisk hæftelse og udpege en fælles befuldmægtiget.

 

III.2.3) Oplysninger om de medarbejdere, der er ansvarlige for kontraktens udførelse

Del IV: Procedure

IV.1) Beskrivelse
IV.1.1) Proceduretype
Begrænset udbud
IV.1.3) Oplysninger om rammeaftale eller dynamisk indkøbssystem
IV.1.4) Oplysninger om reduktion af antallet af løsninger eller tilbud under forhandlingerne eller dialogen
IV.1.6) Oplysninger om elektronisk auktion
IV.1.8) Oplysninger om GPA-aftalen om offentlige udbud
Dette udbud er omfattet af GPA-aftalen: ja
IV.2) Administrative oplysninger
IV.2.1) Tidligere offentliggørelse om samme kontrakt
IV.2.2) Frist for modtagelse af bud eller ansøgninger om deltagelse
Dato: 31/08/2016
Tidspunkt: 12:00
IV.2.3) Forventet dato for afsendelse af opfordringer til at afgive bud eller at deltage til udvalgte ansøgere
Dato: 22/09/2016
IV.2.4) Sprog, der må benyttes ved afgivelse af tilbud eller ansøgninger om deltagelse:
Dansk
IV.2.6) Minimumsperiode, i hvilken den bydende er forpligtet af sit bud
Varighed i måneder: 6 (fra den anførte dato for modtagelse af bud)
IV.2.7) Betingelser for åbning af bud

Del VI: Supplerende oplysninger

VI.1) Oplysninger om gentagelse
Dette er et tilbagevendende offentligt indkøb: nej
VI.2) Oplysninger om elektroniske arbejdsgange
VI.3) Yderligere oplysninger:

 

Ansøger skal udfylde og vedlægge sin ansøgning det fælleseuropæiske udbudsdokument som et foreløbigt bevis for de i udbudslovens § 148, stk. 1, nr. 1-3 nævnte forhold.

Ansøgeren vil blive udelukket fra deltagelse i udbudsproceduren, hvis ansøgeren er omfattet af de i udbudslovens §§ 135 og 136 nævnte obligatoriske udelukkelsesgrunde, eller udelukkelsesgrundene anført i udbudslovens § 137, stk. 1, nr. 2, nr. 4 og nr. 6. Ansøger skal anføre oplysningerne herom i et ESPD. Før ordregivers beslutning om tildeling af kontrakten, skal den tilbudsgiver, som ordregiver har til hensigt at tildele kontrakten til, fremlægge dokumentation for de oplysninger, der er afgivet i ESPD i henhold til udbudslovens §§ 151-152, jf.§ 153. Der henvises i øvrigt til »tillæg til udbudsbekendtgørelse«, der er tilgængelig på den i punkt I.3) anførte hjemmeside.

Ansøgeren skal i ESPD'en del II, punkt D, oplyse, hvilke underleverandører ansøgeren eventuelt vil benytte i forbindelse med kontraktopfyldelsen. Ansøgeren skal angive den for løsningen, jf. beskrivelsen i punkt II.2.4), relevante forsyningskæde, og dermed f.eks. indehaver af de immaterielle rettigheder til løsningen som beskrevet i punkt II.2.4), litra A. For yderligere information om udfyldelse af ESPD, herunder når ansøgeren deltager sammen med andre, eller støtter sig på andre enheders formåen, henvises til »tillæg til udbudsbekendtgørelse«.

For oplysninger om spørgsmål og svar, samt orienteringsmøder henvises til »tillæg til udbudsbekendtgørelse«.

I relation til punkt II.2.5) bemærkes, at beløbet udgør et skøn over den forventede maksimale kontraktsum for kontraktens bindingsperiode på 48 måneder fra tilrådighedsstillelsesdagen, inkl. prisen for optionen. Forud for denne udbudsforretning er der gennemført to runder markedsdialog. Relevant materiale herfra findes på ordregivers hjemmeside: http://www.modst.dk/Systemer/Systemmaalbillede-2020/Systemmaalbillede/Projekter/Statens-HRLoesning/Leverandoerer

Der er i punkt II.2.7) angivet en kontraktvarighed på 48 måneder af systemtekniske grunde. Kontrakten er tidsubegrænset med en bindingsperiode på 48 måneder. Kontrakten indeholder en uopsigelighedsperiode efter løsningen stilles til rådighed. I forbindelse med kontraktens ophør kan der være behov for en tidsmæssigt fleksibel udløbsfase med henblik på et eventuelt overdragelsesforløb.

I relation til punkt II.2.9) bemærkes, at hver ansøger alene kan indgive én ansøgning om prækvalifikation. Såfremt samme juridiske enhed er del af eller på anden måde deltager i flere ansøgninger, f.eks. selv indgiver egen ansøgning, men samtidig indgår som deltager i et konsortium, der ansøger, skal ansøgerne sikre, at samme juridiske enheds deltagelse ikke medfører mulighed for gensidigt at påvirke indholdet af de forskellige tilbudsgiveres tilbud. Ordregiver forbeholder sig ret til at anmode ansøgere om at godtgøre, at samme juridiske enheds deltagelse ikke medfører mulighed for gensidigt at påvirke indholdet af de forskellige tilbudsgiveres tilbud, herunder at der ikke følges en praksis, som kan true gennemsigtigheden og fordreje konkurrencen mellem de bydende.

Afgivelse af anmodning om prækvalifikation forudsætter, at virksomheden har installeret programmet Adobe Reader (version 9.0 eller nyere version) eller Adobe Acrobat (version 6.0 eller nyere version). Såfremt virksomheden måtte få tekniske problemer ved anvendelsen af udbudshjemmesiden, kan virksomheden i dagtimerne (kl. 8:30-16:30) på arbejdsdage rette telefonisk henvendelse til it-support hos Inno:vasion på telefonnummeret +45 70 22 70 08, der herefter vil vejlede virksomheden om mulige løsninger på problemet.

Ordregiver forbeholder sig muligheden for at anvende fremgangsmåden i udbudslovens § 159, stk. 5 & 6, hvis ansøgninger eller tilbud ikke opfylder udbudsmaterialets formelle krav.

Udbudsforretningen gennemføres med forbehold for opnåelse af fornøden bevillingsmæssig hjemmel.

 

VI.4) Klageprocedurer
VI.4.1) Organ med ansvar for klageprocedurerne
Klagenævnet for Udbud
Dahlerups Pakhus, Langelinie Allé 17
København Ø
2100
Danmark
Telefon: +45 35291095
E-mail: klfu@erst.dk

Internetadresse:www.erhvervsstyrelsen.dk/klagenaevnet-for-udbud

VI.4.2) Organ med ansvar for mæglingsprocedurerne
VI.4.3) Klageprocedure
Præcise oplysninger om klagefrist(er):

 

I henhold til lov om Klagenævnet for Udbud m.v. (loven kan hentes på www.retsinformation.dk), gælder følgende frister for indgivelse af klage:

Klage over ikke at være blevet udvalgt skal være indgivet til Klagenævnet for Udbud inden 20 kalenderdage fra dagen efter afsendelse af en underretning til de berørte ansøgere om, hvem der er blevet udvalgt, jf. udbudslovens § 171, stk. 2, eller lovens § 2, stk. 1, nr. 1, når underretningen er ledsaget af en begrundelse for beslutningen.

I andre situationer skal klage over udbud være indgivet til Klagenævnet for Udbud inden:

1) 45 kalenderdage efter at ordregiveren har offentliggjort en bekendtgørelse i Den Europæiske Unions Tidende om, at ordregiveren har indgået en kontrakt. Fristen regnes fra dagen efter den dag, hvor bekendtgørelsen er blevet offentliggjort.

2) 30 kalenderdage regnet fra dagen efter den dag, hvor ordregiveren har underrettet de berørte tilbudsgivere om, at en kontrakt baseret på en rammeaftale med genåbning af konkurrencen eller et dynamisk indkøbssystem er indgået, hvis underretningen har angivet en begrundelse for beslutningen.

3) 6 måneder efter at ordregiveren har indgået en rammeaftale regnet fra dagen efter den dag, hvor ordregiveren har underrettet de berørte ansøgere og tilbudsgivere, jf. lovens § 2, stk. 2, eller udbudslovens § 171, stk. 4.

4) 20 kalenderdage regnet fra dagen efter at ordregiveren har meddelt sin beslutning, jf. udbudslovens § 185, stk. 2.

Senest samtidig med, at en klage indgives til Klagenævnet for Udbud, skal klageren skriftligt underrette ordregiveren om, at klage indgives til Klagenævnet for Udbud, og om, hvorvidt klagen er indgivet i standstill-perioden, jf. lovens § 6, stk. 4. I tilfælde, hvor klagen ikke er indgivet i standstill-perioden, skal klageren tillige angive, hvorvidt der begæres opsættende virkning af klagen, jf. lovens § 12, stk. 1.

Klagenævnet for Udbuds e-mailadresse er angivet i punkt VI.4.1).

Klagenævnet for Udbuds egen klagevejledning kan findes på www.erhvervsstyrelsen.dk

 

VI.4.4) Tjeneste, hvor der kan fås oplysninger om klageproceduren
Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen
Carl Jacobsens Vej 35
Valby
2500
Danmark
Telefon: +45 41715000
E-mail: kfst@kfst.dk

Internetadresse:www.kfst.dk

VI.5) Dato for afsendelse af denne bekendtgørelse:
28/06/2016

Send til en kollega

0.031