23948sdkhjf

RS Components udvider DesignSpark med Zerynth-partnerskab

| Medlemsnyhed | Indrykket af RS Components A/S

Middleware-værktøjet muliggør Python-programmering til blockchain- og IoT-applikationer

December 2018 – RS Components (RS) har annonceret en udvidelse af DesignSpark gennem sit partnerskab med Zerynth.

 Medlemmer af ingeniørfællesskabet DesignSpark kan nu bruge Python til at programmere mikrokontrollere, via Zerynth Studio-programpakken, som kan downloades gratis. 

Zerynth Studio muliggør hurtig IoT-applikationsudvikling med høje standarder for sikkerhed. Brugerne kan programmere i Python eller et hybrid C/Python-sprog på de mest populære 32-bit mikrokontrollere og forbinde dem til cloudinfrastrukturer. Initiativet åbner op for brugen af Zerynth til IoT-applikationer og embedded udvikling til det store fællesskab af programmører, der anvender Python. Et effektivt programmeringssprog, som f.eks. bruges i vid udstrækning sammen med den meget populære Raspberry Pi-singleboard-computer. 

Udvidelsen er gjort mulig med introduktionen af open-source Zerynth Ethereum-biblioteket. Det gør det muligt at generere og logge Ethereum-transaktioner med nogle få linjer Python programmering. Ethereum er en open source platform, der genererer blockchain til kryptovalutaen Ether. 

Ethereum-biblioteket giver således udviklere nem forbindelse til Ethereum blockchain og mulighed for at bruge smart contracts og integrere IoT-enheder problemfrit med decentraliserede programmer (DApps). Muligheden for at generere, signere og sende transaktioner fra en mikrokontroller, gør det muligt for enhver enhed, der kan køre kryptografialgoritmer, direkte at udnytte ”smart contracts”. Det giver troværdige og sporbare transaktioner, således at behovet for centraliseret gateways og mulige fejlkilder fjernes. 

Zerynth blev lanceret gennem en vellykket Kickstarter-kampagne i 2015. Oprindeligt under navnet VIPER, med det formål at levere professionelle udviklingsværktøjer til embedded applikationer og IoT- applikationer i Python. Siden da har virksomheden hjulpet tusindvis af udviklere over hele verden med at skabe nye IoT-produkter og Industry 4.0-applikationer. 

"Muligheden for at generere, signere og sende transaktioner inde fra en mikrokontroller gør det muligt for enhver enhed, der kan køre kryptografialgoritmer, direkte at udnytte smart contracts, fjerne centraliserede gateways og fejlkildepunkter," sagde Giacomo Baldi, CTO hos Zerynth. "Dette kan anvendes inden for mange forskellige områder og øger tilliden mellem forbrugere og tredjeparter." 

Mike Bray, Vice President for DesignSpark, tilføjede: "Zerynth giver vores brugere adgang til et af markedets mest intuitive programmeringsstudioer, der understøtter nye designs. Tilføjelsen af det nye funktionssæt, der understøtter blockchain- og kryptovalutatransaktioner udvider funktionerne i platformen og placerer Zerynth i forreste linje mht. med ny programudvikling og programmering. Vi er glade for at kunne levere et væsentligt supplement til de værktøjer og ressourcer, som er til rådighed for vores DesignSpark-fællesskab." 

Zerynth Studio-middleware til Windows, Mac og Linux kan downloades gratis af medlemmer af DesignSpark-fællesskabet.

Medlemsnyhed

Indrykket af
RS Components A/S

Nattergalevej 6
2400 København NV
Danmark
RS Components A/S

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.089