23948sdkhjf

Mekoprint fjerner gigantunderskud på et år

| Medlemsnyhed | Indrykket af Mekoprint A/S

Normaltilstande er ved at indfinde sig hos Mekoprint i Støvring. Med et beskedent overskud har selskabet lagt katastrofeåret 2008/2009 bag sig og ser nu lyspunkter forude.

På et år er det lykkedes Mekoprint at vende et underskud på den primære drift på lige ved 40 millioner kroner til et overskud på fire millioner kroner.

»Det møgår, vi havde, skal ses i lyset af den finansielle krise, der satte ind i løbet af begyndelsen 2009, hvor vi netop have købt to virksomheder op, som vi skulle lægge sammen med vores eksisterende aktiviteter. Så vi skulle samordne tre ting i et marked, der var 40 procent under det, der var gældende før krisen, så tilpasningsomkostninger og den lavere omsætning var årsag til det store underskud,« siger administrerende direktør i Mekoprint Esben Kold
»Den udvikling har vi vendt. Det driftsår, der er i det afleverede regnskab, betragter vi som et overgangsår til mere normale tilstande,«

Nettoomsætningen oplyses til 267 millioner kroner, hvilket er godt ti millioner kroner mere end året før. Årets resultat er på 262.000 kroner, hvor resultatet i regnskabet 2008/2009 landede på -33,8 millioner kroner.
»Som sådan er vi pænt gennem krisen og har tilpasset vores bemanding til den markedsaktivitet, der er, og samtidig ser vi, at markederne har en svagt stigende efterspørgsel, så vi forventer en svagt stigende vækst baseret på konjunkturerne og satser på organisk vækst,« siger Esben Kold.
Selv om Mekoprint i 2008/2009 økonomisk set baksede med overtagelse af virksomheder, så har det ikke afskrækket selskabet fra at købe op.

Pr. 1. marts har Mekoprint overtaget kabelkonfektioneringsvirksomheden S-Pro.
»Vi har ikke i forvejen det forretningsormåde, så det er en udvidelse af vores eksisterende aktiviteter over for elektronikbranchen, hvor vi ellers er i stand til at levere folietastatur, fleksprint og kabinetter, så det er et interessant forretningsområde, som vi fint kan indpasse i forhold til vores setup og servicering,« siger Esben Kold.

Han ser også overtagelsen som godt i tråd med flere virksomheders ønske om at reducere antallet af kunder.
»Vi er meget tilbageholdende og kritiske omkring opkøb, for der er også en række omkostninger og kulturelle ting omkring en virksomhedsovertagelse. Men S-Pro lå også i Aalborg og passer fint ind i vores virksomhed både hvad angår kunder og den service, vi kan tilbyde,« siger Esben Kold.
Mekoprint har i åresvis haft et samarbejde med DTU Risø om udvikling af printbare solceller, og ifølge Esben Kold vil man måske allerede i år se produkter komme ud baseret på samarbejdet med DTU/Risø.
»Fordelen med vores solceller er, at de er meget billigere at fremstille end siliciumbaserede solceller, så frem for at skulle fremstille så og så meget areal til anvendelse i solfangere vil vi i vores setup kunne lave egentlige produkter, hvor solcellen er strømforsyningskilden,« siger Esben Kold.

Medlemsnyhed

Indrykket af
Mekoprint A/S

Hermesvej 2
9530 Støvring
Danmark
Mekoprint A/S

Send til en kollega

0.062