23948sdkhjf

Der var ekstra meget genbrug under juletræet

| Medlemsnyhed | Indrykket af Refurb A/S

2018  var et år hvor genbrug og stigende miljøfokus hos forbrugere og politikere kom til udtryk på mange måder.


2018  var et år hvor genbrug og stigende miljøfokus hos forbrugere og politikere kom til udtryk på mange måder. Flere og flere vælger at kigge efter genbrugte ting, når de skal finde julegaver, og det gælder faktisk også med gaver til børnene, som måske typisk har været fokuseret på nye produkter.

Det handler ikke udelukkende om, at tingene skal koste et bestemt beløb eller matche ønskesedlen 100%, men også hvordan vi bruger tingene igen. Butikker med fokus på genbrug og recycling har ellers i mange år oplevet et moderat fald i deres salg, når det kom til december måned. Det skyldtes, at folk i denne tid fokuserede på deres julegaver, som altså ikke blev købt som genbrugsvarer.

Det er dog noget, som ser ud til at være ændret en smule.

Brugt er hot
En del af forklaringen skal nok findes på trends. Imens det i nogle år var lidt umoderne at købe brugte ting, så er det i dag helt anderledes.

Det er nemlig virkelig ’in’ at kigge efter ting, andre har brugt, for måske det lige passer ind i ens egen stil. Derfor er det blevet ændret en smule, hvordan folk ser på genbrug og recyclede varer.

Det er altså også noget, som så har bredt sig til julegaver.

Før har folk måske mest købt brugt til sig selv, men det har ikke været så almindeligt at kigge efter den slags til andre. Man har måske ikke helt vidst, om det var en god idé, men nu er det noget, som er blevet mere accepteret. 

Det er ikke mere end fem år siden, at der stort set ikke blev købt brugte julegaver. Det var primært noget, som folk med en meget stram økonomi gjorde brug af, men nu er det altså i højere grad blevet noget for alle.

En af de brancher der og i høj grad er ved at tage recycling til sig er markedet indenfor frilufts- og aktiv livsstil. Skitøj, jakker og lignende udstyr har taget tendensen til sig i mange år. Det ses bl.a hos brands som Patagonia, Phunkshun og Planks. (kilde: Skatepro.dk).

 
Øget interesse for brugt IT
Hos  refurb.dk oplever vi også en øget interesse for genbrugte ting. Det er helt konkret det brugte IT, folk gerne vil have fingrene i, og det er da heller ikke så mærkeligt, når man tænker på den digitale udvikling, som får folk til at skifte deres IT ud langt hurtigere end tidligere.

Vi er glade for at se at tendensen er ved at brede sig til flere produkter og flere aspekter af vores hverdag.

Det er på mange måder en meget logisk udvikling, fordi der findes så meget brugt IT, som i høj grad stadig kan bruges.

 
Positiv udvikling
Det er et udtryk for, at vi er blevet mere bevidste om, hvad vi bruger vores penge på, og vi overvejer en ekstra gang, om det er nødvendigt at købe nyt.

Det er naturligvis en udvikling, som også vil kunne ses i vores generelle forbrug af genbrug, som stiger. Det er samtidig noget, miljøet ret naturligt sætter stor pris på, da det får os til at producere mindre.

Vi ser også interessen og tenensen blandt kategorier vi ikke normalt forbinder med genbrug.


Sortering af affald i flere byer
Århus er for alvor kommet med på vognen igen ift. sortering af affaldet. Der skal sorteres i følgende kategorier:

  • Glas, Plast og Metal
  • Papir og Pap
  • Resten

Det betyder også at den gamle trådkurv skal udskiftes med 3 affaldsbeholdere. Det kræver lige et lille mikrokursus i sortering og en lille ombygning af skabet under vasken.

Image credits: Wattoo.

Medlemsnyhed

Indrykket af
Refurb A/S

Hornbjergvej 8
8543 Hornslet
Danmark
Refurb A/S

Send til en kollega

0.063