23948sdkhjf

Smart Grid - intelligente transformere

| Medlemsnyhed | Indrykket af Hans Følsgaard A/S

- SGB-SMIT skifter til digital kontrol

SGB-SMIT TOS er det første åbne operativsystem

'Smart Grid', det intelligente elnet, er et af de vigtigste buzzwords, når det kommer til energioverførsel og distribution. Og med god grund: Øget decentralisering, svingende belastninger på grund af vedvarende energikilder og flere og flere producenter, der allerede forsyner i de lavere spændingsniveauer, udgør store udfordringer for elnettet. Svaret herpå er Smart Grid, som bruger mulighederne for digitalisering til overvågning, kontrol og optimering.
 

Sammen med Maschinenfabrik Reinhausen tilbyder SGB-SMIT transformere, der integrerer perfekt i Smart Grids og tilbyder operatørerne opkobling, omkostningseffektivitet og udvidelse. Imidlertid kan disse transformere også integreres i nuværende netværk og udvide deres muligheder. SGB-SMIT koncernens samlede sortiment af transformatorer i effektområdet fra 20 MVA til 1000 MVA tilbydes i dag med en digital styring – og er dermed gjort smarte.

Denne digitale styring opererer uafhængigt i stand-alone mode og er ikke afhængig af forbindelse til datanetværk, kendt som 'edge computing'. Men den giver alle muligheder for senere forbindelse og dermed adgang til værdifulde applikationer til overvågning og asset management.
 

Den centrale del af smart transformatorer fra SGB-SMIT er et internt transformer-operativsystem, SGB-SMIT TOS (Transformer Operating System). Dette er det første åbne operativsystem til transformatorer, som har et modulært design og kan udstyres individuelt med applikationer og funktioner til styring og regulering. SGB-SMIT TOS består af transformerens styreskab, on-load viklingskobler og sensorer til overvågningssystemet. Det kompakte design og komplette integration af SGB-SMIT TOS sikrer, at de digitalt opgraderede transformatorer kræver endnu mindre plads til det sekundære udstyr end er tilfældet i dag.

Transformatorer med SGB-SMIT TOS kan efter ønske betjenes og overvåges lokalt og centralt via fjernbetjening. For asset manageren betyder det mere intelligent vedligeholdelse af udstyr og for grid-operatører, enklere og mere effektiv kontrol.

SGB-SMIT TOS er et åbent operativsystem til transformatorer, der kan udvides med moduler og kan også integreres i eksisterende teknologi. Den anvendelige, omfattende opkobling sikrer signifikant forenklet drift og optimal vedligeholdelse.

SGB-SMIT TOS tilbyder derved en lang række fordele, som vi kun kan nævne nogle få vigtige punkter her:

  • SGB-SMIT TOS kan udvides til et centralt, letbetjeneligt kommunikationsinterface på transformeren (EDGE computing) ved at forbinde sensorer og beskyttelsesudstyr.
  • SGB-SMIT TOS er en producent-uafhængig systemløsning med et åbent operativsystem. Sensorer fra alle leverandører kan integreres - takket være standardiserede interfaces. Disse kan også eftermonteres senere.
  • Afhængigt af konfigurationen muliggør SGB-SMIT TOS omfattende fjerndiagnose under drift. Dette omfatter f.eks. beregning af aldringsfrekvensen eller tabt levetiden for transformeren, overvågning af køleeffektiviteten eller beregning af vedligeholdelsesintervallet for on-load viklingskobleren.
  • De nye diagnostiske muligheder, omkostningseffektiv tidlig detektion og konditionsbaserede vedligeholdelsesanbefalinger fører til en reduktion af livscyklusomkostninger (LCC) for transformatoren.
  • Den funktionelle integration af SGB-SMIT TOS i kontrolskabet er omkostningsneutral i forhold til dagens transformere. Kunden nyder således alle fordelene ved digitalisering med samtidig omkostningsoptimering.
  • SGB-SMIT TOS giver en høj grad af driftssikkerhed og stabilitet:
  • Hardwaren er specielt optimeret til grov drift på transformatorer og klarer således de mest forskelligartede miljøforhold. 

Fleksibilitet var et af de centrale krav til udviklingen af ​​det nye SGB-SMIT TOS - og det er ikke kun muligt at udstyre nye transformatorer med det. Dette digitaliseringsværktøj kan endda eftermonteres på transformatorer af forskellige design og funktionsklasse, der allerede er i drift.

Med SGB-SMIT TOS er kunderne optimalt forberedt til alle fremtidige udviklinger.

Med nye transformere kan graden af ​​digitalisering og konfiguration bestemmes helt efter kundens ønsker - altid baseret på den nye digitale transformatorstyring som modulært og fleksibelt grundlag.

Vil du gerne bruge SGB-SMIT TOS-teknologier for at gøre dit netværk endnu smartere?
Så kontakt Hans Følsgaard A/S på 43208600

Medlemsnyhed

Indrykket af
Hans Følsgaard A/S

Theilgaards Torv 1
4600 Køge
Danmark
Hans Følsgaard A/S

Send til en kollega

0.078