23948sdkhjf

Dansk Energirådgivning deltager i innovative energioptimeringsprojekter i samarbejde med DAMRC

| Medlemsnyhed | Indrykket af Dansk Energirådgivning A/S

Dansk Energirådgivning tager del i to projekter, hvor DAMRC forsker i mulighederne for energi- og produktivitetsoptimering i industrien.

DAMRC, som har modtaget to bevillinger fra ELFORSK (Dansk Energis pulje for forskning, udvikling og demonstration), har igangsat to projekter, der sætter fokus på mulighederne for energioptimering i industrien. Det forventes, at strømforbruget i produktionsbranchen øges i de kommende år grundet omstilling fra manuelle til automatiserede processer. Af hensyn til både miljøet og virksomhedernes produktivitet og konkurrenceevne, er energioptimering et vigtigt fokusområde i branchen. Dansk Energirådgivning er med i følgegruppen, som skal sikre og dokumentere projekternes resultater.

Det første projekt i samarbejdet kommer til at omhandle energi- og produktivitetsoptimering af bearbejdningsmaskiner i maskinindustrien ved hjælp af specialudstyr, som kortlægger maskinens og værktøjets dynamiske stivhed. Dette skal resultere i optimale skæreparametre, således produktiviteten øges, værktøjslevetiden forlænges, overfladekvaliteten forbedres og strømforbruget samtidigt reduceres.

Når de indledende tests er foretaget på DAMRC’s egne maskiner, vil Dansk Energirådgivning tage del i optimeringsbesøg hos virksomheder, hvor potentialet for energi- og produktivitetsoptimering af bearbejdningsmaskiner kortlægges. Optimeringsbesøget vil i denne forbindelse være finansieret af forskningsprojektet, og det er således GRATIS. Virksomheden skal blot lægge maskine og mandskab til i ca. 3-4 timer.

Det andet projekt omhandler normalisering af materiale-spændinger ved hjælp af vibrationer i stedet for varmebehandling. Denne nye teknologi sænker energiforbruget og behandlingstiden per komponent betragteligt.

Hos Dansk Energirådgivning følger vi udviklingen af projekterne tæt. Virksomheder, som har interesse i et optimeringsbesøg, er meget velkomne til at tage kontakt til Dansk Energirådgivning.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Dansk Energirådgivning A/S

Glarmestervej 18B
8600 Silkeborg
Danmark
Dansk Energirådgivning A/S

Send til en kollega

0.063