23948sdkhjf

Alu-kabler letter installationen og forhindrer tyveri

| Medlemsnyhed | Indrykket af Hans Følsgaard A/S

Hans Følsgaard A/S har udviklet sit eget program af alu-kabler til lav- og mellemspændingsformå

Vi kan med et nyt program inden for alu-kabler levere produkter til lav- og mellemspænding i en række udformninger, der på alle måder gør installationen lettere og som mindsker risikoen for tyveri

Man skal selvfølgelig være forsigtig med at pege fingre af folk – endsige skære alle over én kam. Men uden at omgå den politiske korrekthed må man nok konstatere, at kobber appellerer til en gruppe af folk, der ikke har helt rent mel i posen. Tyveri af kobberkabler udgør et stadigt større problem i samfundet og infrastrukturen – simpelthen fordi kobberet har så høj en værdi, at det kan svare sig at nedklippe og sælge kobberet til genbrug.

Men tyveri af kobber kan måske vise sig at være en forklædt velsignelse, for det har i høj grad åbnet døren for brug af aluminium til kabler i en lang række applikationer. Problemet har netop fået Hans Følsgaard A/S til at udvikle sit eget program af alu-kabler til lav- og mellemspændingsformål (op til 42kV). Trods den lidt højere specifikke modstand i aluminium, der typisk kræver, at man går et ledertværsnit op sammenlignet med kobber, så giver aluminium langt lettere kabler, så installationen bliver i sig selv lettere, og arbejdet med at installere alu-kablerne tilsvarende enklere.

Følsgaards program af alu-kabler leveres i klasserne 1 (stiv enkeltleder), -2 (semifleksibelt kabel) og -5 (højfleksibel) og i såvel cirkulære udformning som sektortværsnit. Programmet af alu-kabler kan leveres både med og uden PVC eller halogener i konstruktionen, til direkte nedgravning (uden for føringsvej) og i vejrbestandige udformninger, der tåler påvirkninger fra UV og ozon bedre end ”normale” kabeltyper.

På programmet er der desuden typer med gummikappe, der egner til byggepladser, scenebrug og lignende steder, hvor den øgede mobilitet gør de lettere alu-kabler mere attraktive at bruge. Men selv om alu-kablerne er lettere at bære rundt på, så er risikoen for tyveri af alu-kabler ret minimal – da aluminium har en meget lavere skrotværdi sammenlignet med kobber.

Kontakt os for yderligere informationer

Medlemsnyhed

Indrykket af
Hans Følsgaard A/S

Theilgaards Torv 1
4600 Køge
Danmark
Hans Følsgaard A/S

Send til en kollega

0.094