23948sdkhjf

Avanceret frekvensomformer med præcis motorkontrol

| Medlemsnyhed | Indrykket af Schneider Electric Danmark A/S

Schneider Electric introducerer Altivar Machine ATV340 med avancerede funktioner til motorkontrol og deling af overskydende strøm på DC-bus

Højtydende, avanceret og klar til præcis kontrol af motorer. Det er Altivar Machine ATV340 - den seneste tilføjelse til Schneider Electrics omfattende sortiment at frekvensomformere.

Altivar Machine ATV340 er en del af Schneider Electrics integrerede automationsplatform EcoStruxure og udviklet til maskinbyggere med behov for en stærk frekvensomformer, der er meget mere end "blot" en frekvensomformer.

Som noget helt unikt har omformeren nemlig indbygget encoderkort til motor-feedback i closed loop. Det giver en meget præcis motorkontrol, som er fuldt på højde med traditionelle servoløsninger.

Oplagt valg til hejs og punkt-til-punkt
"ATV340 er det oplagte valg til applikationer med fx hejs eller punkt-til-punkt bevægelser på én akse - en funktion, der er tilgængelig i første halvår af 2019. Her kan frekvensomformeren helt erstatte en traditionel, dyrere servoløsning," fortæller Keld Flindt, produktchef for Altivar-sortimentet hos Schneider Electric Danmark.

Avanceret motorkontrol giver, ud over den kontante besparelse på anskaffelsesprisen, også flere fordele ved et forenklet maskindesign med mindre kabling, tilføjer Keld Flindt:

"Med flere avancerede funktioner bygget ind i omformeren kan maskinbyggerne spare komponenter, forenkle maskindesignet og bruge mindre tid på kabling. Det bidrager alt sammen til en bedre forretning og kortere time-to-market på nye maskiner."

Deling af overskydende energi
En anden stærk feature ved den nye frekvensomformer er muligheden for at dele overskydende energi fra DC-bussen. Et godt eksempel på det er en elevatorapplikation med to elevatorer, som begge styres af en ATV340.

Her kan en elevator, som kører ned, dele overskydende bremseenergi ved at sende den ind på DC-klemmerne i omformeren til den anden elevator, som kører op. Det giver en besparelse på el-regningen, fordi den opadgående elevator nu bruger mindre energi fra forsyningsnettet.

Vil maskinbyggeren have en endnu mere "grøn" maskine, kan Altivar Machine ATV340 desuden udvides med et unikt regenereringsmodul, ATVR, som sender overskydende strøm tilbage i forsyningstavlen. I tilfældet med elevatorerne sparer det også på el-regningen, selv når den anden elevator ikke er opadgående, fordi energien kan bruges andre steder.

IIoT via indbygget webserver
Også på kommunikationssiden giver ATV340 maskinbyggeren et ekstra stærkt kort på hånden i form af det Industrielle Internet of Things (IIoT). Altivar Machine ATV340 fås nemlig i en variant med indbygget ethernet og webserver, som giver fjernadgang til omformeren hvor som helst og når som helst - uden behov for ekstra kommunikationsmoduler.

Alle varianter af Altivar Machine ATV340 har indbygget Modbus og er klar til yderligere fem af de mest udbredte kommunikationsprotokoller. Omformeren har også indbyggede sikkerhedsfunktioner.

Altivar Machine ATV340-sortimentet omfatter varianter fra 0,75-75kW, 3x400V i IP20-kapsling. Programmering og idriftsætning klares nemt og hurtigt med Schneider Electrics maskinsoftware EcoStruxure Machine Expert eller SoMove.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Schneider Electric Danmark A/S

Lautrupvang 1
2750 Ballerup
Danmark
Schneider Electric Danmark A/S

Send til en kollega

0.094