23948sdkhjf

Huawei lancerer Mate 30

| Medlemsnyhed | Indrykket af Annoncørbetalt indhold

Så har Huawei en ny telefon på markedet.

Efteråret byder, udover nye telefoner fra Apple, også på nyt fra Huawei. Mate 30 hedder den nyeste model, der har lancering den 19. september 2019.

Stadig Android - men ikke helt
Som en af verdens største producenter af smartphones, må de flestes øjne, efter sidste uges lancering af Apples nye linje, være rettet mod Huawei. Selvom intet er sikkert omkring mangelfuld Android-installationer på nye Huawei-modeller endnu, kan man profitere på flere planer ved at investere i modellerne fra marts, Huawei P30 og P30 Pro, i stedet. Det er nemlig ikke sikkert, at man som vestlig Android-bruger får alle de velkendte og ofte uundværlige Google apps med, når man køber en ny Huawei-telefon.

Vælg en ældre model
Den fulde Android-oplevelse får man ved at vælge en af Huawei’s ældre modeller som eksempelvis P30-serien, eller sidste års succes Mate 20. Der skulle i øvrigt være en opdatering til Android Q på vej til tidligere modeller op til den nye Mate 30. Hvis man være sikker på at have adgang til at benytte de velkendte apps som Google Maps, Google Chrome, Gmail og Google Play Store, kan man altså ikke være sikker på, at Google og andre udviklere fra USA får kompensation til at kunne have deres apps liggende på Huawei-telefoner.

USA-Kina konflikten raser
USA’s Beskyldninger om spionage har kastet restriktioner af sig, som vil ramme Huawei’s telefoner i form af begrænset brug af amerikansk software. Huawei har udviklet deres eget styresystem, HarmonyOS, som dog stadig er i en for tidlig fase til, at det vil være at finde på den nye Mate 30. Man vil med kommende smartphone-lanceringer se, at Android-oplevelsen ikke står mål med det, man ellers er vant til. I hvert fald ikke før, at USA og Kina finder en løsning på konflikten.

P20-serien overfor P30-serien
Hvis man grundet Android-problematikken går væk fra den nyeste model, er der altså stadig gode alternativer at finde, i Huawei’s tidligere model-portefølje. P20 pg P20 Pro er stadig nogle rigtig fine telefoner, som i de fleste tilfælde godt kan hamle op med nyere smartphones. Mate 20, som blev taget rigtigt godt i mod sidste efterår, og disse er dermed også værd at overveje. Vil man have noget helt nyt, er det derimod P30 og P30 Pro, man bør overveje.

 

 

Medlemsnyhed

Indrykket af
Annoncørbetalt indhold

Send til en kollega

0.109