23948sdkhjf

Technomania - Gammelt håndværk og ny teknologi i forening

| Medlemsnyhed | Indrykket af hi Tech & Industry Scandinavia

På IDAs Technomania-event på hi-messen i Herning bliver der bl.a. lejlighed til at møde virksomheder, hvis produkter i høj grad forener gamle håndværkstraditioner med ny teknologi.

Det gælder eksempelvis folkene bag Mapuguaquén, der omtales som verdens første lydsystem i ler. Mapuguaquén højttalerne integrerer avanceret lydelektronik med oldgamle håndværksteknikker. Højttalerne produceres i begrænsede og nummererede serier ved hjælp af traditionelle håndværksmetoder og naturlige materialer.

Mapuguaquén-konceptet er udviklet af Documentary Design, som er etableret af Pablo Ocqueteau og Philine von Düszeln. Formålet er bl.a. at give anerkendelse til traditionelle håndværksteknikker og at anvende gammel viden og færdigheder som redskaber til konstruktionen af fremtiden, som det hedder i en kort omtale af projektet. Mapuguaquén er bl.a. tilknyttet Sound Hub Denmark, som er en international videns- og erhvervsklynge for lydudvikling lokaliseret i Struer.

3D print af kunstvase
Fra Horsens kommer den 26-årige maskiningeniør Lasse Nitschke, der står bag virksomheden NILAS3D. Virksomheden har i sine første leveår løst krævende og ofte utraditionelle opgaver inden for 3D print. Det utraditionelle vil også være i fokus for virksomhedens præsentation på Technomania, hvor NILAS3D har sat sig for at printe en unik kunstvase live i hal F. Vasen er designet i samarbejde med den danske kunstner Martin Brachér, og alle vaserne er produceret af danske materialer og er håndblandet og håndmalet i Danmark.

IDAs ”Technomania” foregår i hal F den 2. og 3. oktober.

Læs mere om alt det, du kan opleve på hi-messen her.

Hent din fribillet her.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
hi Tech & Industry Scandinavia

Vardevej 1
7400 Herning
Danmark
hi Tech & Industry Scandinavia

Send til en kollega

0.079