23948sdkhjf

Aktuatorer til bilindustrien og mobile enheder

| Medlemsnyhed | Indrykket af Dansk IngeniørService A/S

I samarbejde med Actuator Solutions har DIS udviklet aktuatorer til bilindustrien og mobile enheder.

Actuator Solutions GmbH er verdens største producent af Shape Memory Alloy (SMA) akutatorer til bilindustrien, mobile enheder og medicinalindustrien og er ligeledes et joint venture mellem to markedsledende virksomheder, der er pionerer inden for hvert sit felt;
SAES GETTERS, der producerer og leverer SMA-wirer, fjedre og komponenter og Alfmeier Präzision SE, der er producent af innovative præcisionssystemer til medicinal- og bilindustrien.

SMA tilhører en gruppe avancerede og superelastiske materialer, der under varmepåvirkning kan indtage prædefinerede former.
Actuator Solutions udnytter disse særlige egenskaber ved SMA til at udvikle innovative, kompakte, energibesparende og støjsvage letvægtsaktuatorer til produkter såsom mikrofluidiske og mikrooptiske drev til alle relevante brancher.

Actuator Solutions og DIS har samarbejdet siden 2012, hvor DIS har medvirket til udviklingen af flere forskellige aktuatorer til bilindustrien og mobile enheder. Et af de projekter, hvor DIS har supporteret, er i den mekaniske koncipering og udvikling af en ventil, der anvendes til en massagefunktion i luksusbilsæder. Massagefunktionen styres af mange små ventiler i sædets ryglæn, der regulerer den cykliske ventilation i de pneumatiske løfteelementer i et mønster, så føreren opnår den bedst mulige komfort under kørslen.

Da massagefunktionen i bilsædet kræver mange ventiler, er fordelene ved at bruge en kompakt letvægts-SMA-ventil store sammenlignet med traditionelle ventiler.

- Vi har arbejdet med DIS gennem flere år, og fordelen for os er, at vi har en samarbejdspartner, som kender SMA-teknologien og ved, hvordan vi hos Actuator Solutions ønsker at implementere den i vore produkter, så vi kan beholde vores ledende position på markedet for SMA-aktuatorer, siger Markus Köpfer, CEO hos Actuator Solutions GmbH.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Dansk IngeniørService A/S

Ørstedsvej 10, Stilling
8660 Skanderborg
Danmark
Dansk IngeniørService A/S

Send til en kollega

0.125