23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Nyheder for Simatic S7-1500 med firmware version 2.6

Der kommer løbende opdateringer til hele S7-1500-serien. Og for de fleste S7-1500-systemer gælder, at de kan opdateres til nyeste firmware.

Den aktuelle version hedder 2.6.1.

For at udnytte de nye funktioner kræver det, at TIA-portalen V15.1 benyttes til programmeringen. De helt store nyheder med firmware 2.6.x er understøttelse af både OPC UA Server og – nu også – OPC UA Client.

Alle Simatic S7-1500-systemer med version 2.6.1 kan benytte disse funktioner. OPC UA serverfunktionen betyder, at tredjeparts SCADA-systemer kan benytte de symbolske variabler, altså alle variabler i S7-1500 familien.

OPC UA Client betyder, at S7-1500-systemet kan være den, der ’rekvirerer’ data fra en OPC UA Server, som fx kan være en anden PLC.

Hvad giver OPC UA?

Først og fremmest er det den nyeste version af OPC. Der findes forskellige kommunikationsformer. Grundlæggende benyttes der tre former: ’Read’, ’Write’ og ’Subscriptions’. Der er samtidig mulighed for at samle disse data som en ’registreret unit’ for på den måde at tage en del af kommunikationsoverheadet. Det nye med firmware version 2.6.1 er også, at det i OPC UA-organisationen er defineret, hvordan der kan benyttes krypteringsalgoritmer.

Der kommer ofte forespørgsler på, hvordan man kan optimere sin kommunikation med OPC UA.

Units: Nu er det muligt for flere programmører at arbejde på den samme PLC. En unit består i, at forskellige funktioner (blokke) defineres til den enkelte programmør. Der er mulighed for at lave ’forbindelser’ mellem de enkelte units. Det er muligt for den enkelte at downloade til PLC’en uden at det berører de andre programmører. På den måde bliver både kompileringstiden samt downloadtiden minimeret. Når programmeringen er færdig, vil du kunne ’merge’ programmerne til projektet. Bemærk: Units kan kun benyttes i forbindelse med Optimized data.

Desuden sker der selvfølgelig justeringer af funktioner samt fejlrettelser i forbindelse med de forskellige versioner af firmwaren.

Husk:

De nyeste CPU-versioner vil ALTID kunne benyttes som reservedel i forhold til bestående systemer. Udskiftning af et bestående system gøres således:

  1. Tag MMC-kortet ud af det bestående system
  2. Skift CPU’en ud med den nye (NB: Det skal være samme model, men det kan godt være et nyere typenummer)
  3. Sæt MMC-kortet i den nye CPU
  4. Power up, og CPU’en vil nu have samme firmware som i den udskiftede CPU og det samme brugerprogram, som kørte i den udskiftede CPU. Det er først, når der laves en ny hardwarekonfiguration til CPU’en, at nye funktioner kan udnyttes.

Du behøver altså ikke have forskellige CPU-versioner på reservedelslageret.

Se denne FAQ eller klik her for mere info

For yderligere information, kontakt Technology Specialist Michael Nielsen tlf.: 21 20 74 93

Vil du modtage fagspecifikke nyhedsbreve fra Siemens?

Siemens har tre elektroniske nyhedsbreve – InstallatørNyt, InstrumenteringsNyt og Totally Integrated Automation NYT. Alle nyhedsbrevene er fyldt med spændende produktnyheder, inspirerende cases, lærerige arrangementer, effektive tips og tricks, attraktive konkurrencer, nye digitale features m.m.

Tilmeld dig her: www.siemens.dk/news

 

Siemens A/S
Borupvang 9
2750 Ballerup
Ballerup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK16993085
P nummer: 1002910913

Kontaktperson

Michael Nielsen
Technology Specialist
+45 21207493 michael.nielsen@siemens.com

Send til en kollega

0.049