23948sdkhjf

Refurb planter træer på Black Friday

| Medlemsnyhed | Indrykket af Refurb A/S

IT-virksomheden Refurb, som opkøber og sælger genbrugt IT-udstyr, har i år valgt at gribe black friday an på en anderledes og mere utraditionel måde. Som grøn virksomhed vil de mere...

IT-virksomheden Refurb, som opkøber og sælger genbrugt IT-udstyr, har i år valgt at gribe black friday an på en anderledes og mere utraditionel måde. Som grøn virksomhed vil de mere – for selvom en god indtjening er fundamentet for eksistens, er det for Refurb et grundlæggede mål at minimere det miljømæssige aftryk. Virksomheden har valgt, at der også black friday skal være fokus på miljøet. Derfor plantes 2 træer pr. bestilling, der bliver gennemført på black friday. Det giver kunderne mulighed for at tage stilling – både ift. at købe genbrugt på black friday, men også ved at vælge en butik, der aktivt donerer til en (af mange) løsninger på klimakrisen.

Den amerikanske tradition black friday har efterhånden vundet stort indpas i Danmark. Den store handelsdag er på rekordtid blevet dén dag på året, hvor danskerne køber allermest. Elektronik og IT er (udover tøj) dén kategori, som står højest på danskernes black friday-indkøbsliste – undersøgelser viser, at hele 33% af de købelystne danskere specifikt går efter tilbud på elektronik.

Det bæredygtige alternativ på black friday
Som grøn virksomhed kan det diskuteres, om man overhovedet bør medvirke i et fænomen hvor konsumerismen er i højsædet – burde en virksomhed med en grøn profil ikke droppe sin deltagelse?

Hos Refurb anser vi det dog som noget positivt, hver gang der købes en genbrugt PC frem for en ny. Derfor vælger Refurb at invitere kunderne inden for til en black friday, hvor man får muligheden for at vælge det bæredygtig alternativ – og samtidig plante to træer.

”Vi forsøger at give danskerne en mulighed, der ikke alene drejer sig om at spare penge – men tillige at vælge os som butik til, fordi vi dels sælger en genbrugt vare, og fordi vi samtidig tager del i en af løsningerne på klimakrisen, der er nævnt af forskerne; nemlig at plante træer - hvilket vi har valgt at gøre for hver bestilling,” udtaler Jakob Kokfelt, adm. direktør i Refurb A/S.

For skal man købe ny mobiltelefon eller computer, er genbrugt IT det mest miljøvenlige alternativ. Årsagen er ganske enkel: Elektronik er én af de allerstørste miljøsyndere, der findes – specielt ved nyproduktion, da 80 % af den CO2, én computer udleder i hele dens levetid, er forbundet med produktionen.

Træer kan absorbere noget af vores CO2-udledning
Et vigtigt redskab mod de store miljøaftryk, som vores overforbrug og særligt black friday-shopping er et eksempel på, er træer og skove. Eksperter i FN’s klimapanel, IPCC, har i en rapport fra 2018 belyst, hvordan skove kan være med til at løse de globale klimaproblemer. Træer og skove lagrer CO2 – de fungerer i praksis som støvsugere, der kan trække CO2 ud af atmosfæren, da træer og planter generelt skal bruge CO2 for at vokse.

Eksempelvis optager én hektar af bøgeskov 400 tons CO2 på 60 år – omregnet til nyproduktion af elektronik svarer dette til nyproduktion af cirka 1.000 MacBook Air 13” (2015 model).

Vi skal på globalt plan plante mere skov. Flere træer og større skove er ikke kun godt for vores klimaudfordringer. Som sidegevinst hjælper det til både renere drikkevand og et bedre plante- og dyreliv, hvis det gøres rigtigt.

Refurb planter træer på black friday
Hos Refurb har man valgt at plante træer for hver ordre i erkendelse af, at fænomenet black friday er et koncept, som efterhånden er så dybt forankret i danskernes forbrugs- og købemønstre:

”Vi har forsøgt at kigge på konceptet omkring black friday. Som genbrugsbutik skal vi ikke alene tale for selve det at genbruge for at mindske forbruget. Vi skal også tage del i at løse de udfordringer, som vores overforbrug allerede har skabt – og det har vi valgt at gøre ved at plante to træer per bestilling. Det, håber vi, kan sætte gang i en bevægelse i markedet, så man ikke alene udnytter floskler omkring miljø og bæredygtighed i sin markedsføring op til black friday, men i stedet netop forsøger at benytte lejligheden til at være en del af løsningen,” udtaler Jakob Kokfelt yderligere.

Refurb, som gennem genbrug af IT og forbrugerelektronik som computere, tablets og smartphones, bidrager til den cirkulære økonomi, vil i år gøre black friday til en begivenhed, hvor genbruget kombineres med en aktiv handling med positiv effekt – de vil, kort sagt, klimakompensér ved at plante 2 træer pr. bestilling på Black Friday.

Fakta:
Refurb A/S er etableret i 2008 af Ulrik Hjul Andersen, Martin Bjørn Mikkelsen og Peter Jensby Hove. Refurb køber og sælger genbrugte computere, tablets og smartphones. De beskæftiger 45 medarbejdere og er beliggende i Hornslet nord for Aarhus. Virksomheden blev Børsen Gazelle i 2019. Refurb A/S er én blandt 3 virksomheder i Norden, der er autoriseret af Microsoft til at lægge Microsoft-software på brugt IT-udstyr.

 

Yderligere information
For yderligere information vedrørende denne pressemeddelelse, kontakt adm. direktør i Refurb A/S, Jakob Kokfelt på telefon +45 3841 3686 eller mail jko@refurb.dk.

Medlemsnyhed

Indrykket af
Refurb A/S

Hornbjergvej 8
8543 Hornslet
Danmark
Refurb A/S

Send til en kollega

0.094