23948sdkhjf

Nye iPhones kan koste dig og forsikringsselskaberne dyrt

| Medlemsnyhed | Indrykket af Annoncørbetalt indhold

Apple har altid været på forkant med designet af deres produkter, og det er ikke mindst derfor, at iPhones vandt popularitet.

På de nyere iPhones, såsom iPhone 8, X, 11, 11 Pro m.fl., har Apple valgt udstyre deres smartphones med en glasbagside. Det ser rigtigt lækkert ud. Desværre betyder det også, at telefonerne kan være glatte, og at man kan være uheldig at tabe mobilen og smadre bagsideglasset, hvilket kan blive en meget dyr omgang.

De store tabere
De fleste af os har oplevet at tabe vores smartphone og beskadige den. Har man fået den forsikret, kan man typisk indlevere sin smartphone, der hvor man har købt den. Mod betaling af en 400-500 kr. i selvrisiko, sørger forsikringen for reparationen. Det kan dog være, at det er ved at slutte nu, på grund af de nyere iPhones glasbagsider. De kan nemlig ikke repareres på samme måde som tidligere, hvor man forholdsvist simpelt kunne skifte bagsideglasset. Udfordringen er, at glasset er limet ekstremt godt fast på de nyere modeller. Det betyder, at såfremt bagsiden går i stykker, så er man tvunget til at ombytte hele enheden hos Apple leverandøren til et sted mellem 3000 og 6000 kr. Apple tilbyder nemlig ikke reparation af bagsiden. Så uanset om du er forsikret eller ej, er der en taber.

Er du ikke forsikret, er du selv nødt til at betale for en helt ny telefon. Er du forsikret, så er det forsikringsselskabet, som du er forsikret gennem, som er den store taber. I hvert fald indtil at det går op for dem, at næsten alle iPhones skal ombyttes til næsten fuld pris, så snart noget så simpelt, som glasbagsiden går i stykker.

Selvom de store tabere på kort sigt er forsikringsselskaberne, kan man forestille sig, at de vil hæve forsikringen eller selvrisikoen, for at dække de ekstra omkostninger. Det ville i sidste ende ramme iPhone-ejerne, som så er nødt til at punge op, når uheldet er ude.

Der er en løsning
Heldigvis findes der flere værksteder, som har opdaget det kommende problem, og har taget udfordringen op ift. at fikse bagsiden, uden at man skal smide flere tusinder efter det. Vi har snakket med Nael Cheheibar, direktør og indehaver af FixPhone-kæden, som findes i både Helsingør, Hillerød og Roskilde, og medstifter af mobilopladere.dk og har mere end 10 års erfaring med reparationer af smartphones, tablet og computere.

”Vi fik et chok, da vi fik de første iPhone 8 ind til skift af bagside. Det krævede en 2-3 timers operation at få glasset afmonteret. For at kunne hjælpe bedst og billigst muligt, har vi investeret i nogle lasermaskiner, som kan brænde limen op. Det er både sikkert og gennemtestet, og kan spare vores kunder mange penge”, sagde Nael.

Selvom det er en besværlig proces, fortæller Nael at det er en nødvendig metode for at løse opgaven, da kunderne ellers er nødt til at købe en helt ny telefon. FixPhones nye tiltag betyder, at kunder kan få repareret deres bagsideglas til en pris på kun 995,-.

”Vi har fastsat prisen for reparation og udskiftning af bagsideglasset lavt, så alle har råd, uanset om man er lønmodtager, pensionist eller studerende”, sagde Nael.

For nærmere information, kontakt og tidsbooking mm. kan du besøge FixPhone.dk

Medlemsnyhed

Indrykket af
Annoncørbetalt indhold

Send til en kollega

0.078