23948sdkhjf

Hygiejnedesignede løsninger øger fødevaresikkerheden

| Medlemsnyhed | Indrykket af MTO electric a/s

Med anvendelse af specialdesignet hygiejnisk udstyr kan man imødekomme nogle af de udfordringer, som fødevareindustrien pt. står overfor - i relation til både rengøring, forebyggelse af bakterievækst samt driftssikkerhed.

Når man designer produktionsudstyr til fødevareindustrien er det af afgørende betydning, at både maskiner og tilbehør forbliver fri for produktrester under brug. Uhensigtsmæssigt produktdesign gør det vanskeligt at rengøre produktionsudstyret, og både revner, sprækker og hulrum kan give vækstbetingelser for mikroorganismer.

Ved anvendelse af hygiejnisk udstyr opnår man færre produktvedhæftninger og skal dermed anvende færre ressourcer til rengøring – både i form af rengøringstid samt rengøringsmidler og vand. Driftssikkerheden øges desuden, idet rengøringsintervallerne bliver kortere. I afdelinger med hyppige produktionsskift vil besparelsen på rengøring være ekstra udtalt.

En anden fordel ved anvendelse af specialdesignede maskiner og tilbehør, er udstyrets kemikalie-bestandighed og termiske modstandsdygtighed. Kapslinger i rustfrit (syrefast) stål udmærker sig både ved lang levetid samt høj modstandsdygtighed overfor skrappe rengøringsmidler og kemikalier. Produkter med kapslingsklasse IP66 er støv- og spuletætte, mens IP69K tåler både højtryksspuling og høje temperaturer.

Et bredt program af hygiejnedesignede produkter

MTO’s program af hygiejnedesignede produkter er udviklet i et enkelt design, uden hulrum og med en overfladestruktur, der gør, at der ikke kan gro bakterier på den. Derudover findes hovedparten af produkterne i både rustfrit stål samt syrefast rustfrit stål, som er beskyttet mod korrosion og kan anvendes under både ekstremt høje og lave temperaturer. MTO’s IP69K beskyttede produkter er f.eks. ideelle til at skabe højere produktivitet i miljøer med høje krav til rengøring og desinfektion.

I programmet kan vi bl.a. tilbyde:

  • hygiejnedesignede sikkerhedsafbrydere i rustfrit stål fra Katko
  • IP69K-afbryder fra Katko
  • IP69K-afbrydere og nødstop fra Elektra Tailfingen
  • et stort udvalg af IP69K trykknapper fra Schrack
  • en lang række hygiejnedesignede kapslinger fra ETA og Ilinox – små trykknapkasser, klemkasser, vægskabe til modulgulvskabe samt et specielt svingsarmsystem til monitorbokse. Fås bl.a. med silikonepakninger og låg presset op i en enkelt plade uden svejsninger, som man kender det fra fremstilling af køkkenvaske
  • et stort udvalg af kabler til fødevareindustrien
  • rengøringsvenlige CEE-stik med glatpoleret overflade
  • hygiejnedesignede forskruninger
  • sporbare- og rustfri kabelstrips
  • rengøringsvenlig IP66 frekvensomformer

Se hele programmet af produkter til fødevareindustrien her.

Ring til Christian Stampe Laursen på tlf. 7580 6337 eller mail csl@mto-electric.dk for mere info.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
MTO electric a/s

Stiftsvej 14
7100 Vejle
Danmark
MTO electric a/s

Billeder & videoer

Rustfrie skabe til fødevareindustrien Trykknapper til fødevareindustrien Rustfrie forskruninger til fødevareindustrienIP69K-lysfyr til fødevareindustrien Rustfrie til fødevareindustrien Svingarm til fødevareindustrien Trykknapper til fødevareindustrien

Send til en kollega

0.11