23948sdkhjf

Tip #2: Succesfuld dispensering af 2-komponent materiale

| Medlemsnyhed | Indrykket af Scanmaster ApS

preeflow eco-DUO dispensere har været synonym med at dosere små mængder af væsker og pastaer i de sidste 10 år

For at imødekomme kravene på dispensermarkedet blev den første eco-DUO-dispenser til udlægning af 2-komponentmaterialer udviklet i 2010. Den var baseret på preeflow eco-PEN-dispenserne. Disse dispensere sikrede en automatisk dosering af nøjagtige og små mængder væske, hvilket gjorde det muligt at dosere mange af de tilgængelige materialer på markedet. Dette har resulteret i den optimale løsning til dosering af væsker og pastaer, der ofte består af to meget forskellige komponenter, som skal behandles forskelligt.

To store udfordringer her, er at skabe den mindst mulige installationsplads for at blive integreret i fuldautomatiske produktionslinjer samt at udlægge de meget små mængder med høj præcision.
For at garantere gentagelsesnøjagtighed, selv med doseringsmængder på kun 0,001 ml., skal volumenen i kanalerne op til doseringsnålen holdes så lav som muligt.
Kanalerne fra materialeindgang til blandingskanal er i preeflow dispenserne designet optimalt mht. flow.
Da forskellige viskositeter af de to materialer, der skal blandes, fører til et andet tryk i dispenseren, ændres fyldningsniveauet for de enkelte kamre også. Med mindre volumen i kanalerne og mindre frivolumen (frivoulmen = hvor meget dispenseren rummer af materiale uden at der kommer noget ud) i dispenseren er der mindre mulighed for, at doseringsmaterialet udvides igen.

Både flowegenskaber og frivolumen påvirker nøjagtigheden af ​​blandingen af ​​de to komponenter. Præcis blanding er en absolut forudsætning for særligt små doseringsmængder. Hvis blandingen er defekt eller ikke kan gentages igen og igen, kan der forekomme ændringer i materialernes reaktionshastighed, hvilket igen har en negativ indvirkning på dispenseringsresultatet.

De tydelige fordele med preeflow dispenserne:

  • Lav frivolumen
  • Optimeret flow
  • Minimum kanalvolume

Derudover er pladsbehovet til integration af en tredje motor taget i betragtning i den første konstruktion af 2-komponentdispenseren. Denne integration finder sted i den nye eco-DUOMIX, der lanceres på markedet i slutningen af ​​februar. Dette er et rent dynamisk 2-komponentsystem til dosering af meget små mængder viskøse materialer. Preeflow tilbyder således en løsning til alle 2-komponentmaterialer, der er vanskelige at blande.

Yderligere information følger i slutningen af ​​februar!

Har du spørgsmål? Så kontakt os gerne på info@scanmaster.dk 

SCANMASTER 
Scanmaster er Skandinaviens mest udviklings- og serviceorienterede leverandør af unikke doseringsløsninger til ethvert industrielt behov i rette tid og kvalitet.

Du har behovet, vi har løsningen!

www.scanmaster.dk


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Scanmaster ApS

Svogerslev Hovedgade 48
4000 Roskilde
Danmark
Scanmaster ApS

Billeder & videoer

dispensering microdispensering micro dosering 2 komponent preeflow viscotec dispenser dispensering microdispensering micro dosering 2 komponent preeflow viscotec dispenser dispensering microdispensering micro dosering 2 komponent preeflow viscotec dispenser dispensering microdispensering micro dosering 2 komponent preeflow viscotec dispenser

Send til en kollega

0.11