23948sdkhjf

Siemens annoncerer udløbsfase for ET 200S og S7-300

| Medlemsnyhed | Indrykket af Siemens A/S

Udnyt allerede nu de fordele, du vil få fremover

Teknologien i vores mangeårige succeser ET 200S og S7-300 er efterhånden ved at være overhalet af nyere udstyr med mere effektiv teknologi. Hvis du stadig bruger ET 200S og S7-300 til nye anlæg, må du forvente, at timeglasset rinder ud for dem, og at du snarest skal overveje at skifte til nyere og mere moderne udstyr.

Når Siemens beslutter at indstille produktionen af et Simatic-produkt eller en -produktserie, vil der ofte være en overgangsperiode på 10 år, inden leveringen indstilles.

Første fase er, at produktet flyttes over på reservedelslisten, og at prisen stiger. Efter en årrække vil det ikke længere være muligt at bestille modulerne som nye. I stedet vil der i endnu nogle år kunne leveres et ombytningsmodul. Det skal forstås på den måde, at hvis du bestiller et modul, vil du oftest modtage et brugt, renoveret modul med fabriksgaranti, hvorefter du skal returnere det defekte modul.

ET 200S

ET200S kan i dag erstattes af ET 200SP. ET 200SP udmærker sig ved at være ekstremt pladsbesparende, og der kan indsættes helt op til 64 moduler. Hvert modul kan have op til 16 IO-punkter, og på analoge IO er der nu op til otte kanaler – altså dobbelt op af, hvad der er på ET 200S. Desuden kan ET 200SP leveres både som en PROFIBUS- og en PROFINET-løsning med et meget stort udvalg af forskellige IO-moduler. Yderligere findes en række moduler, der fx kan benyttes som tilbagemelding i forbindelse med frekvensomformer- og servoløsninger, motorstartere med elektronisk beskyttelse og Safety-løsninger. Som noget nyt har vi også enheder, der kan benyttes til DALI-lys-styringer, og det betyder, at ET 200SP også er velegnet til opgaven inden for ventilation og bygningsautomation.

Vi forventer, at ET 200S overgår til reservedelslisten i oktober 2020, og derfor er det vigtigt, at du allerede nu begynder at tænke ET 200SP ind i jeres systemløsninger.

S7-300

S7-300 forventes dog tidligst at komme på reservedelslisten i 2023. Du kan selv følge informationerne via linket, men vi informerer selvfølgelig også, når der er afgørende nyt.

S7-1500 kan i dag fuldt ud erstatte alle S7-300-systemer. Yderligere vil det være muligt at benytte allerede installerede S7-300 IO-moduler ved at udskifte S7-300-CPU’en og konfigurere om til en ET 200M-IO-station. Herved benyttes den samme fortrådning, og netværket kan eventuelt samtidig opgraderes til et PROFINET-netværk, og så skal selve CPU’en skiftes til en S7-1500-enhed.

TIA Selection Tool er et godt hjælpeværktøj til konvertering og opgradering af ældre konfigurationer

I TIA Selection Tool findes migreringsværktøjer, som kan konvertere en ET200S til et ET 200SP-system inklusive alle de rigtige terminaler, der skal benyttes. Ved at benytte TIA Selection Tool sikrer du dig, at alle dele er medtaget og har de rigtige varenumre.

Det samme gælder for S7-300. Her kan man nemt konvertere de klassiske PLC-systemer over til den nye S7-1500-verden.

Eller man kan tage en ældre hardwarekonfiguration i Step 7 eller i et TIA-projekt og migrere en sådan konfiguration over til hardwaren i et nyt system.

Få mere info: www.siemens.com/s7-300

www.siemens.com/tst

For yderligere info kontakt Technology Specialist Michael Nielsen Tlf.: 21 20 74 93 

Vil du modtage fagspecifikke nyhedsbreve fra Siemens?

Siemens har tre elektroniske nyhedsbreve – InstallatørNyt, InstrumenteringsNyt og Totally Integrated Automation NYT. Alle nyhedsbrevene er fyldt med spændende produktnyheder, inspirerende cases, lærerige arrangementer, effektive tips og tricks, attraktive konkurrencer, nye digitale features m.m.

Tilmeld dig her: www.siemens.dk/news

Medlemsnyhed

Indrykket af
Siemens A/S

Borupvang 9
2750 Ballerup
Danmark
Siemens A/S

Send til en kollega

0.062